Според групата Тук не е Амстердам теренът се подготвя за

...
Според групата Тук не е Амстердам теренът се подготвя за
Коментари Харесай

Мащабна незаконна сеч в района на къпалня Мария Луиза frognews.bg

Според групата " Тук не е Амстердам " теренът се приготвя за строителство. Комплексът в Борисовата градина не се употребява откато част от собствеността му мина в частни ръце. В сдружението дял има частна компания, обвързвана с Румен Гайтански-Вълка и общинската компания " Софийски парцели ".

 

Теренът на къпалнята е огромен - към 35 хиляди кв. м. Това е най-големият столичен парк. Миналата година от сдружението " Парк Мария Луиза ", което е притежател на къпалнята, оповестиха, че имат желание да ремонтират комплекса и той да стартира да работи още веднъж. В сдружението дял има частна компания, обвързвана с Румен Гайтански - Вълка. 

 

В средата на 2022 година беше издадена и виза за планиране за възможното бъдещо възобновяване на къпалнята, която в миналото беше общинска благосъстоятелност.

 

“Не става въпрос единствено за отрязани дървета, само че и за изкривяване на терена. Има изкопни диги и премахване за изтриване на уликите. Санкциите ще бъдат в оптимален размер – 100 000 лв. ”, съобщи пред bTV Цветан Тодоров, шеф на дирекция " Контрол на строителството ”. 

 

Столичната община е сезирала прокуратурата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР