Според Григорова има нарушения на авторските права при продължаваща престъпна

...
Според Григорова има нарушения на авторските права при продължаваща престъпна
Коментари Харесай

Това Не Е За Вярване! Гдбоп Удари Една От Най-Обичаните Български Телевизии!

Според Григорова има нарушавания на авторските права при продължаваща незаконна активност. Днес от офиса на малкия екран са конфискувани документи и компютърни конфигурации. Възможно е след инспекцията обвиняването да бъде преквалифицирано.

Прокурорът от Апелативна прокуратура сподели още, че през предходната година в Районна прокуратура са постъпвали сигнали от физически лица и представители на търговски сдружения за това, че през мобилно приложение на две сдружения на кабелна телевизия са били предавани голям брой непознати обекти на авторски и сродни права, телевизионни стратегии, без нужното по закон единодушие на притежателите на това право. Сигнали е имало и от две национални малките екрани. При инспекциите по сигнали предходната година нарушавания не са открити. Ставало въпрос за две национални малките екрани. В края на септември 2018 година при Районна прокуратура-Бургас е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение от общ темперамент - срещу интелектуалната благосъстоятелност. Предвид продължаващата незаконна активност и след съответно решение на Районен съд Бургас е престъпено към деяние за неотложно прекратяване на тази активност и са осъществени дейности по претършуване и изземване от централен офис и абонатна станция за изземване на предмети, писмени документи и компютърни конфигурации, които имат значение за делото, добави Григорова. Тези дейности са осъществени под наблюдението на областен прокурор, в наличието на чиновници от " Киберсигурност " към ГДБОП, Европол, Национална агенция за приходите и Комисията за контролиране на известията.

Налице са доказателства за породени обилни финансови вреди в размер на няколко милиона лв., съобщи прокурор Йовита Григорова.

Собственикът на малкия екран Георги Стоянов съобщи пред " 24 часа " на конференция на електронните и кабелни оператори в Ловеч, става въпрос за подадени сигнали от бТВ и Нова.

" Двете малките екрани са регистрирани като " масткери " към Съвет за електронни медии, което значи наложително разпространяване по всички платформи. Самият факт, че " задължава ", значи, че това е гратис, другояче никой не може да ни принуди да излъчваме против възнаграждение. Утре някой може да изиска 100 млн. лева ", бе коментарът на Георги Стоянов. Според него клиентите на дребните малките екрани щели да се пренасочат към по-големите оператори.

Европол, взаимно с българските управляващи, организират акция против кабелното пиратство. ГДБОП и жандармерията, взаимно с 4 окръжни прокуратури - в Бургас, Благоевград, Петрич и Кърджали, ревизират офиси на локални кабелни оператори. Разследването е против укриването на клиенти и незаконно разпространяване на видеосъдържание.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР