Според говорителя на ЦИК Александър Андреев ще са необходими 10

...
Според говорителя на ЦИК Александър Андреев ще са необходими 10
Коментари Харесай

10 000 машини са необходими за машинното гласуване

Според представителя на ЦИК Александър Андреев ще са нужни 10 000 машини за гласоподаване, с цел да се обезпечи естествен избирателен развой. Андреев съобщи това в изявление за Българска национална телевизия.

Той добави, че по груби оценки, в над 9500 секции с над 300 гласоподаватели би трябвало да има машинно гласоподаване, като може би ще е належащо да има повече от една машина в секция.

Все още не може да се каже какви ще бъдат машините за гласоподаване и по кое време ще бъдат доставени у нас, сподели още представителят на ЦИК.

За какъв брой време ще дойдат в България е въпрос, който зависи от участниците в публичната поръчка. Има разнообразни периоди според от типа на машината, времето за произвеждане и така нататък При всички случаи колкото по-рано бъде оповестена публичната поръчка, ще бъде толкоз по-добре, разяснява Андреев.

Въпросът с машините не е единствено до обезпечаването им. Машинното гласоподаване визира и въпроси като тяхното запазване, защита, логистика, техническо застраховане, добави още представителят на ЦИК.

Той разяснява и ветото на президента Радев върху елементи от Изборния кодекс, само че не пожела да каже дали споделя претекстовете на президента.

" ЦИК ще извърши закона подобен, какъвто е, защото на нас е предоставено като правоприлагащ орган да осъществим подготовката на изборите ", акцентира Андреев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР