Според говорителката на руското МВнР е важно да се постигне

...
Според говорителката на руското МВнР е важно да се постигне
Коментари Харесай

Мария Захарова посочи условията за траен мир с Украйна

Според говорителката на съветското Министерство на външните работи е значимо да се реализира преустановяване на доставките на оръжия и наемници за украинската страна

Неразделна част от уреждането на рецесията към Украйна би трябвало да бъде премахването на всички наказания и правосъдни каузи против Русия. Такава позиция изрази говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова, представена от ТАСС и БГНЕС.

Според нея, с цел да се реализира резистентен мир, е належащо да се реализира преустановяване на доставките на оръжия и наемници за Украйна, преустановяване на военните дейности, връщане на Украйна към безпристрастен извънблоков статут, интернационално признание на новите териториални действителности, зародили вследствие на реализацията на правото на народите на самоопределяне.

„ Демилитаризацията и денацификацията на Украйна би трябвало да бъдат осъществени. Всички закани, произлизащи от нейната територия, да са отстранени, нейният безядрен статут и гаранции за съблюдаване на правата на рускоезичното население и националните малцинства да са обезпечени ", добави тя.

Говорителката предложи също на всички страни, които желаят да допринесат за нормализиране на обстановката, да насочат своите апели за мир към Киев и към неговите „ западни кукловоди, които от ден на ден въвличат Украйна във водовъртежа на рисковата световната борба “.

Захарова означи многократните заявки на Русия, че „ е отворена за в действителност съществени оферти от Запада и Украйна за политическо и дипломатическо решение на рецесията “. „ Езикът на ултиматумите обаче е недопустим за нас “, акцентира тя.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР