Според готвени структурни реформи в Националната агенция за приходите, се

...
Според готвени структурни реформи в Националната агенция за приходите, се
Коментари Харесай

Данъчните протестираха срещу масови уволнения

Според готвени структурни промени в Националната организация за приходите, се планува редуциране на 300 чиновници от 1 май.

На някои от издигнатите плакати се четеше: "Специалната прокуратура за какво към момента не се е произнесла по сигнал на жители против Илияна Христова и Бойко Атанасов и прикрива ли шефовете на Национална агенция за приходите? "; "Питаме! Арестуваните данъчни жертва на шефовете ли са? "

Протестиращите упорстват да бъде анулирано решението, с което управлението на Национална агенция за приходите освобождава всички чиновници на звено "Оперативни инспекции ", като се отварят места в друго звено - "Фискален надзор ".

В края на март против 11 данъчни чиновници бяха повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група и изнудване на търговци.

Според чиновниците това е нелегално, тъй като посоченият мотив - инспекциите на Специализираната прокуратура, при които бяха уличени 20 чиновници от същото звено, които бяха упрекнати, че вземат участие в проведена незаконна група. Според тях това не е задоволително съображение, защото въпросните чиновници не са приети за отговорни.

Владимир Дамянов, един от участниците в шествието, изясни по Българска национална телевизия, че митингът е тъй като "сме уволнени по високомерен метод по метода "има човек - има проблем, няма човек - няма проблем ".

От Министерството на финансите имат друга позиция - те считат, че със съкращенията и пренасочванията на чиновниците към друго звено, ще се увеличи контролът в Дирекцията.

Съкращения в щата на Националната организация за приходите няма да има, съобщи финансовият министър Владислав Горанов, представен от БНР.

Промените засягат 3% от чиновниците на Национална агенция за приходите, като числеността на отдел “Фискален котрол “ ще бъде увеличена с числеността на отдел “Оперативен надзор “, разясни министърът.

По думите му, измененията целят да защитят дребния и междинен бизнес, който неведнъж се е оплаквал от дейности на държавните чиновници на терен.

“Тук, несъмнено, има и вътрешнопроцесни неща в Национална агенция за приходите, които занапред ще се подобрят, като да вземем за пример да няма едни и същи закрепени екипи, които да се слепен с терена и да се сприятелят или сближат с обектите на надзор, като по този метод се изкушат взаимоотношенията им да прераснат в различен вид. С доста организационни ограничения това ще бъде направено по този начин, че да се случва много по-трудно “, изясни още Горанов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР