Според Главното разузнавателно управление на Украйна, цитирано от УНИАН, руските

...
Според Главното разузнавателно управление на Украйна, цитирано от УНИАН, руските
Коментари Харесай

Запорожката АЕЦ отново е под прицел, става опасно

Според Главното разследващо ръководство на Украйна, представено от УНИАН, съветските военни не престават да обстрелват Запорожката атомна електроцентрала и обстрелът на нуклеарната централата се води от село Водяне. Освен това се приготвят провокации под украински байрак. Според източника, в резултат на обстрела е развалена помпена станция.
Според съветските осведомителни организации украинските сили обстрелват АЕЦ-а. Вчера всички съветски медии писаха, че в резултат на украинския обстрел е развален електропроводен кабел.
"Един от артилерийските удари на съветската войска повреди първи блок на помпената станция на цеха за топлинни и подземни връзки. Друго "попадение " докара до отчасти разрушение на противопожарното звено, отговарящо за сигурността на Запорожската АЕЦ ", се споделя в изказване на украинските управляващи.
Освен това, съгласно украинското разузнаване, обстрелът е довел до пожар в гора в околните региони, което е провокирало доста задимяване.
От предходната седмица Запорожката атомна електроцентрала е обстрелвана, и в случай че офанзивите против АЕЦ Запорожие продължат може да стане рисково, настояват интернационалните наблюдаващи.
Страните в спора се упрекват взаимно в обстрела на Запорожката АЕЦ.
Международната организация за атомна сила изиска за изпрати свои специалисти да посетят Запорожската централа. Това искане бе подкрепено и от генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш в особено послание.
В четвъртък по време на изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации съветският представител Василий Небензя съобщи, че Русия чака "посещението на специалисти на МААЕ в Запорожката централа да се състои скоро ", само че не беше дадена конкретика. МААЕ е подготвила тази задача още през април месец и оттогава упорства за кулоар за ревизия.
Русия предизвести, че поради непрекъснатите обстрели може да реши да консервира Запорожката АЕЦ и да насочи останалите мощности към следените от нея територии, в това число Крим и заплаши, че огромни елементи от Украйна може да останат без ток.
Руските войски влязоха в нуклеарната централа десетина дни след нахлуването в Украйна на 24 февруари тази година.
Страните не престават да се упрекват взаимно за обстрелите, които в последна сметка ще доведат до нежелателен излаз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР