Според главния прокурор на Украйна 136 деца са станали жертва

...
Според главния прокурор на Украйна 136 деца са станали жертва
Коментари Харесай

Главният прокурор на Украйна: 136 деца са убити досега във войната


Според основния прокурор на Украйна 136 деца са станали жертва на войната в Украйна дотук. Франция, Турция и Гърция възнамеряват взаимна акция, с която да изведат цивилните, блокирани в съвсем изцяло опустошения Мариупол.

136 деца са станали жертва на войната в Украйна, заяви администрацията на основния прокурор на Украйна в известие в " Телеграм ". От тях 64 деца са изгубили живота си в региона на Киев, а 50 - в Донецк. Още 199 деца са били ранени при военните дейности.

Франция, Турция и Гърция провеждат избавителна акция в Мариупол

Информацията все още не може да бъде доказана от самостоятелни източници, само че тя е следващ образец за, откогато войната стартира преди повече от месец.

В съвсем изцяло опустошения Мариупол към момента има към 150 хиляди души,, уточни и френският президент Еманюел Макрон. Затова Франция, дружно с Турция и Гърция, провежда акция, която да изведе локалното население от града. Водят се съответни диалози с кмета на Мариупол и президента на Украйна Володимир Зеленски. В идващите 48 до 72 часа Макрон ще приказва още веднъж с съветския президент Владимир Путин “за да уточним детайлите ”.

Десетки хиляди цивилни са блокирани в опустошения Мариупол.

Байдън: Битка сред демокрации и автократи

В следващото си видеообръщение украинския президент Зеленски съобщи, че. " Всички знаете доста добре каква голяма държавна пропагандна система е построила Русия ", сподели Зеленски в събота вечер. Вероятно никой в ​​света не е харчил толкоз големи суми за неистини, добави украинският президент.

Американският му сътрудник Джо Байдън още веднъж назова Владимир Путин военнопрестъпник. Той направи това по време на визитата си в Полша. Байдън похвали и съпостави съветската инвазия в Украйна с бруталното смазване на митингите на площад Тянанмън в Пекин през 1989 година

Днес е последният ден от визитата на Джо Байдън в Европа.

В петък американският президент пътува до град Жешов, ситуиран на към 90 километра от украинската граница. На американските бойци там Байдън сподели: “Вие сте в разгара на борба сред демокрации и автократи “. Днес американският държавен глава е във Варшава, където се чака да произнесе нова тирада, в която да призове светът да се сплоти против съветската експанзия.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР