Според главния прокурор на страната Иван Гешев Наказателният ни кодекс

...
Според главния прокурор на страната Иван Гешев Наказателният ни кодекс
Коментари Харесай

Гешев се жали: Наказателният ни кодекс е от социализма, не работи

Според основния прокурор на страната Иван Гешев Наказателният ни кодекс е много стар и не прави добра работа.

" Сериозен проблем е формалистичният български углавен развой. Наказателният кодекс е стар, той от времето на Тодор Живков, от 1968 година и е негодно оръжие за битка с престъпността ", разяснява той на влизане в Правна комисия.

По думите му следствието от закриването на спецправосъдието е, че съвсем всеки ден виждаме произшествия и сензитивно повече водачи, ръководещи под въздействието на опиати. " Имам желание, когато имам опция да се явявам в Народно събрание. Министерство на вътрешните работи понижи темпа си на работа - за предходната година имаме 30 и 40% спад на уведомяването на спецпрокуратурата - това значи, че не са разкрити голям брой закононарушения ", акцентира Гешев, съобщи Нова тв.

" Сред значимите въпроси за нас са законодателната активност, за които прокуратурата има терзания. Има сериозна заплаха съдът " Антимафия " да докара до последствията на прошка за проведената престъпност, за шпионаж и закононарушенията срещу републиката. Също и корупция по високите етажи и икономическа полиция. Ще засегне и структури като Евроджъст. Притеснени сме от завръщането на всевъзможни типове престъпност, които смятахме за забравени, в частност наркоразпространението ", показа той.

Според него преди 2 години са били показани експертни оферти - да се лишава МПС на лидер, използвал наркотични субстанции. " От 30 случая годишно са нарастнали на над 3000 досъдебни производства ", разкри Гешев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР