Според главния изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино основната цел

...
Според главния изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино основната цел
Коментари Харесай

Каква е целта на най-голямата стабилна монета Tether ?

Според основния изпълнителен шеф на Tether Паоло Ардоино главната цел на Tether USD (USDT), най-голямата постоянна монета в света, е да обезпечи отбрана за хората в стопански системи, които се борят с инфлацията.

Ардоино посочи главната задача на Tether да подкрепя популацията без банкови услуги, изключително тези, които нямат достъп до обичайните банкови услуги, като им предлага достъп до USDT.

Той акцентира смисъла на стабилната монета като инструмент за лица, живеещи в райони, подценявани от банковия бранш, като пресметна, че в международен мащаб има към 300 милиона такива хора. Тези лица, въпреки и финансово маргинализирани, могат да се възползват от стабилността на USDT в изискванията на стопански разтърсвания.

Ардоино посочи възходящата взаимозависимост от различни финансови благоприятни условия, като да вземем за пример щатския $, в страни, които изпитват огромна инфлация. По-специално, в Аржентина, където националната валута се обезцени доста по отношение на $, USDT служи като жизнеспособна опция за опазване на цената.

Стратегията на Tether е ориентирана към подсилване на ограниченията за сигурност на USDT, в това число вложения в държавни скъпи бумаги, злато и Биткойн, като в близко бъдеще се възнамерява да се премине напълно към държавни скъпи бумаги.

С пазарна капитализация, надхвърляща $109.7 милиарда към 20 април, Tether е водач на пазара на постоянни монети със забележителна разлика, засенчвайки съперници като USDC на Circle. Ардоино изяснява триумфа на Tether със съобразяването му с потребностите на физическите лица, които търсят финансова досегаемост и непоклатимост, за разлика от други снабдители на постоянни монети, ориентирани към обичайните банкови институции.

В контрастност с потреблението на постоянни монети в Европа и Съединени американски щати, което Ардоино отбелязва като минимално, Tether остава ангажирана с обслужването на небанковото население в разрастващите се пазари, като дава приоритет на стабилността и достъпността.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР