Според главния инженер в тима на Мерцедес във Формула 1

...
Според главния инженер в тима на Мерцедес във Формула 1
Коментари Харесай

Главният архитект на Мерцедес: Колата ни може да спечели шампионата

Според основния инженер в отбора на Мерцедес във Формула 1 Андрю Шовлин основаният в Бракли екип към този момент разполага с кола, с която може да се бори за международните трофеи през 2021 година.

По мнението на Шовлин показаното движение в хода на уикенда за Гран При на Турция е обнадеждило инженерите на тима, че триумфът през тази година е изцяло действителна цел, макар загубата на водачеството в пилотския шампионат. На „ Истанбул Парк “ Люис Хамилтън и Валтери Ботас бяха задоволително бързи, с цел да запишат двойна победа в съботната подготовка.

Световният първенец обаче трябваше да започва от 11-а позиция поради потреблението на четвърти мотор с вътрешното горене в хода на акцията. В последна сметка той приключи пети в неделното съревнование, макар обърканата тактика от страна на неговия екип. Така той загуби преднината си по отношение на финиширалия втори в Турция Макс Верстапен, като разликата сред двамата в генералното класиране към този момент е шест пункта в интерес на звездата на Ред Бул.

Въпреки този процес на събитията обаче Шовлин счита, че в Бракли могат да извлекат доста позитиви от представянето си на „ Истанбул Парк “.

„ Имаме серия от положителни представяния на изсъхнало, демонстрираме добре движение и на мокро и наподобява, че тази кола може да завоюва шампионата. Ако се върнем към ранните стадии на годината и решенията, които взехме по отношение на развиването, опита да балансираме двете години, едното ни терзание бе, че ще изостанем доста в този интервал от сезона. Нямаше да можем да окупираме първата редица и да направляваме надпреварата по-късно “, сподели Шовлин.

Мерцедес стартира сезона с три победи в първите четири старта, само че по-късно победи в единствено едно от идващите 10 надпревари. В последните два уикенда в Русия и Турция обаче Хамилтън и Ботас записаха поредни победи, които разрешиха на международните първенци да отворят задатък от 36 точки по отношение на Ред Бул в конструкторския шампионат.

„ Обнадеждаващо е, че навлизаме в последните шест старта и ние демонстрираме, че имаме пакет, който може да е бърз както в една обиколка, по този начин и в спортна отдалеченост. Трябва да подходим деликатно към всички тези съревнования и да преценим какви изненади може да срещнем, а не какво ще е елементарно за нас.

„ Ние не обичаме този метод. Просто съпоставяме всички данни от симулациите и гледаме върху какво би трябвало да работим. В Остин асфалтът е доста друг, само че това е писта, на която Люис е доста мощен и може относително елементарно да се изпреварва, а има и деградация. Това ненапълно трансформира динамичността на надпреварата.

„ Няма причина да мислим, че няма да сме мощни в Остин. Имахме добра подготовка преди Турция и колата бе страхотна от самото начало. Трябва да сме сигурни, че ще повторим това си показване и в останалите стартове до края на годината “, приключи Шовлин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР