Според Glassnode, компания за анализ на блокчейн, в момента се

...
Според Glassnode, компания за анализ на блокчейн, в момента се
Коментари Харесай

Правителството на САЩ прехвърля конфискувани 40,000 BTC – има ли риск за цената?

Според Glassnode, компания за разбор на блокчейн, сега се трансферират почти 40,000 Биткойн токена, съхранявани в портфейли, свързани с конфискации от правоприлагащите органи на Съединените щати.

PeckShield, компания за блокчейн сигурност, удостовери, че почти 40,000 BTC са били консолидирани в два портфейла, следени от държавното управление на Съединени американски щати. Повечето от тези транзакции наподобява са вътрешни.

Данните от веригата разкриват, че 9,861 от тези BTC произтичат от нападението през 2013 година на пазара за противозаконни артикули и услуги Silk Road – онлайн пазар, учреден от Рос Улбрихт, който улесняваше продажбата и прехвърлянето на противозаконни артикули посредством композиция от VPN и криптовалута, са изпратени до клъстер на Coinbase.

Движението на стойност $1 милиард сред портфейли на държавното управление на Съединени американски щати, в това число прекачване на $217 милиона към Coinbase, провокира безпокойствие в крипто общността.


 Защо Биткойн още веднъж падна под $22,000?


Появиха се опасения, че евентуалната ликвидация на 40,000 BTC ще окаже напън върху цената на криптовалутата, изключително като се има поради, че флагманската криптовалута към този момент претърпя над 11% загуба през последната седмица.

Остава да се види какъв тип поддръжка има на равнище под $20,000, и дали на хоризонта може да има повече краткосрочни загуби.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР