Според германския министър на икономиката Бригите Зиприс въведените от президента

...
Според германския министър на икономиката Бригите Зиприс въведените от президента
Коментари Харесай

Германия: Търговската политика на Тръмп заплашва работните места и просперитета

Според немския министър на стопанската система Бригите Зиприс въведените от президента на Съединени американски щати вносни мита върху стоманата и алуминия ще доведат до загуба на работни места и до прекъсване на растежа. Тя добави, че Европа и другите борци за свободна търговия в международен мащаб не би трябвало да разрешават да бъдат разграничени, предава Reuters.

„ Политиката на Тръмп слага под опасност свободната световна стопанска система “, съобщи Зиприс.

„ Той не желае да разбере архитектурата, която е учредена върху учредена на разпоредбите система на откритите пазари. Всеки, който слага това под въпрос, слага под опасност просперитета, растежа и работните места “, добави тя, съобщи " Фокус ".

„ Германия и съдружниците ѝ в този момент би трябвало да пазят свободната търговия и да не разрешават да бъдат разграничени от предлагането на Тръмп да изключи част от съдружниците от препоръчаните мита. Важно е Европа да показва дружност и подготвеност за ответни ограничения. Не би трябвало да има пукнатини в съюза на свободната търговия “, добави Зиприс.

Европейски Съюз и Япония приканиха Съединени американски щати да ги изключи от новите цени. Токио прикани към „ невъзмутимо държание “ в разногласието, който може да прерасне в комерсиална война. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР