Според германски експерти шест години след откриването му в Китай

...
Според германски експерти шест години след откриването му в Китай
Коментари Харесай

Кърлежи пренасят в Европа нов китайски вирус

Според немски специалисти шест години след откриването му в Китай вирусът „ Алуншан “ (Alongshan, ALSV), пренасян от кърлежи, към този момент се е популяризирал в огромна част от Европа , оповестява ДПА.

Вирусът, който не е обвързван със съществени болести при хората , е открит в кърлежи във Финландия, Франция, Русия, Швейцария, а в този момент и в Германия, потвърдиха от Центъра за медицина на пътуванията (ЦМП) в Дюселдорф.

Изследователи от Университета по ветеринарна медицина в северния немски град Хановер откриха доказателства за предаване на ALSV посредством кърлежи на диви животни като елени в северозападната немска провинция Долна Саксония.

„ Районите на разпространяване на доста локални типове кърлежи са се разширили доста през последните години “, изясни научният шеф на ЦМП Томас Йелинек.

Последните меки зими и по-топли лета са от изгода за паякообразните, сподели той след публикуването на съответното изследване в научното списание „ Майкроорганизмс “.

Въпреки това ALSV към този момент не се свързва с нищо по-лошо от грипоподобни признаци при хората.

Най-разпространеното заболяване, пренасяно от кърлежи в Европа, е лаймската болест, която може да се лекува с антибиотици в ранните стадии . Ранният летен менингоенцефалит (ТВЕ) също е изключително публикуван в доста региони, само че против него може да се имунизира.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР