Според ГЕРБ-СДС отговорността за управлението трябва да е споделена предвид

...
Според ГЕРБ-СДС отговорността за управлението трябва да е споделена предвид
Коментари Харесай

ДПС пред ГЕРБ: Потърсихме ПП-ДБ, не ни отговориха - за нас кабинет с втория мандат е невъзможен

Според ГЕРБ-СДС отговорността за ръководството би трябвало да е споделена поради обстановката в страната, сподели при започване на срещата с представители на Движение за права и свободи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, предава Българска телеграфна агенция.

Всички срещи, които анонсирахме, са във връзка връчването на първия мандат, задачата са съвещания по значимите цели за България, обърна се към Движение за права и свободи Атанасова. И посочи, че сега отговорността е единственото, което може да сплоти държавниците у нас.

Считаме че тази отговорност би трябвало да е споделена, разпределена сред всички, да взимаме всички дружно сложните и непопулярни решения за България, съобщи тя.

Снимка: БТА

Пристъпваме към поканата за диалози с цялата отговорност, която считаме, че като партия и парламентарна група имаме за решение на рецесиите, най-много на политическата рецесия, съобщи от своя страна Цонев.

Той осведоми, че от Движение за права и свободи са потърсили вторите в тези избори за диалози, само че те не са им дали отговор. Така че за нас реализация на държавно управление с втория мандат е невъзможна, разгласи той. И добави, че осъзнават отговорността за реализация на първия мандат, както и че в този случай отговорността на ГЕРБ-СДС е още по-голяма, тъй като са първа политическа мощ.

От ГЕРБ-СДС обясниха, че стартират серия от съвещания по управническата си стратегия, която е за четири години и е написана в детайли по секторни политики.

Снимка: БТА

Тази стратегия може да е единствено платформа за бъдещо ръководство, само че сме подготвени да обсъждаме вид това ръководство да бъде лимитирано времево и по цели - еврозона, Шенген, постоянни обществени финанси, България - спокойна и сигурна страна, посочи Десислава Атанасова.

Ценим високо всички диалози с всички сътрудници, които започнахме още в 49-ото Народно събрание, надяваме се, че след серията диалози, ще намерим мощ да осъзнаем отговорността на решенията, които ще вземем, акцентира тя.

Йордан Цонев изясни, че в отминалата предизборна акция са попитали хората какъв е техният дневен ред и проблеми, с цел да видят дали съответстват с дневния ред на политиците.

Снимка: БТА

Движение за права и свободи пое пред тях явен ангажимент по следните тематики, посочи той - да води политики за прекъсване на прогресивното обедняване, за дейно потребление на целия запас на Европейски Съюз, очакван за България, за налично опазване на здравето, по-високо качество на образованието, да бъде изпълнена правосъдната промяна, която да направи правосъдната система самостоятелна, да работят и за поддръжка на дребните земеделци и преработватели. Ако с този мандат не успеем, персонално ние не виждаме по какъв начин ще разбираем на гласоподавателите за какво ги връщаме на следващите ненужни избори, посочи Йордан Цонев.

В Народното събрание стартира първата от новата поредност срещи - на представители на ПГ на ГЕРБ-СДС и ПГ на Движение за права и свободи, в търсене на поддръжка за ръководство с първия мандат. Вчера анонсът за тези диалози направи пред медиите водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, откакто ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не реализираха единодушие за споделено ръководство.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР