Според генерала между февруари и май е най-вероятно да се

...
Според генерала между февруари и май е най-вероятно да се
Коментари Харесай

Бивш генерал от НАТО прогнозира спиране на огъня в Украйна

Според генерала сред февруари и май е най-вероятно да се чака прекратяването на огъня

" Прекратяване на огъня във войната на Русия против Украйна може да се чака през 2023 година и даже още в средата на годината ", счита някогашен военачалник от немската войска и НАТО, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Очаквам това да стане през лятото, когато и двете страни ще кажат, че нещата не вървят наникъде ", съобщи Ханс-Лотар Домрозе за немската медийна група Функе. Според него най-вероятното време за пораждане на такава патова обстановка е сред февруари и май.

" Това ще бъде моментът за договаряния за преустановяване на огъня ", сподели Домрозе, който е заемал високи постове в интернационалните сили в Афганистан, а по-късно и в командните структури на НАТО в Европа.

Той обаче акцентира, че това не значи мир. " Спирането на огъня значи, че се приключва стрелбата. Преговорите евентуално ще лишават доста време, необходим е медиатор ", сподели той и уточни генералния секретар на ООНАнтониу Гутериш, турския президент Реджеп Тайип Ердоган или индийския президент Нарендра Моди като вероятни претенденти да управляват процеса.

Единственото, което остава, е решение посредством договаряния, което да е задоволително и за двете страни, " даже в случай че Путин в действителност би желал да има цяла Украйна, а Зеленски би желал да освободи цяла Украйна ". Възможно решение Домрозе вижда в това украинският президент да се откаже от настояването за неотложно връщане на територии като Крим към Украйна и да се контракти това да стане след временен интервал.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР