Според френския имунолог Ерик Вивие от многопрофилната болница в Марсилия,

...
Според френския имунолог Ерик Вивие от многопрофилната болница в Марсилия,
Коментари Харесай

Единствено подходяща ваксина може да се пребори с пандемията

Според френския имунолог Ерик Вивие от многопрофилната болница в Марсилия, единственият метод човечеството да се оправи с пандемията от Covid-19 е всеобщото използване на подобаваща ваксина, написа изданието Сайънс алърт, представено от Българска телеграфна агенция.

Вивие основава вижданията си на обстоятелството, че преболедувалите от новия ковид не построяват подобаващ имунитет. На човешкия организъм са му нужни 3 седмици за образуването на задоволително количество антитела срещу сходни съдържащи РНК вируси, като SARS-CoV-2. Но даже и тогава те траят до три месеца.

Както сподели епидемията от ТОРС през 2002-2003 година, оздравелите хора имаха отбрана в продължение на към 3 години. Но тези данни би трябвало доста деликатно да се екстраполират по отношение на другите коронавируси.

За преболедувалите от COVID-19 станаха известни случаи на наново пораждане на признаците, като в Република Корея. Това демонстрира, че инфекцията, сходно на херпеса, може да премине в хронична форма, без външна демонстрация на заболяването.

Дори и при изработването на антитела, съществува риск те да изострят болестта. Засега не е известно чии антитела са по-ефикасни против болестта – на тези, които са преболедували от леката или от тежката форма на болестта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР