Според ФБР, през последните години броят на банковите грабежи, извършени

...
Според ФБР, през последните години броят на банковите грабежи, извършени
Коментари Харесай

Едни от най-известните банкови обирджийки в САЩ

Според ФБР, през последните години броят на банковите грабежи, осъществени от жени- обирджийки се усилва. Например, статистическите данни за 1-вото тримесечие на 2011 година демонстрират, че към 6% от банковите кражби са осъществени от нежния пол. Това е съвсем същото като през 2009 година, когато стартира международната финансова рецесия и с 25% повече от данните от 2002 година

И по този начин, какво кара една жена да тръгне да обира банка? Органите на реда настояват, че в множеството случаи това е банална липса на пари, а не лакомия или жадност за завършения. Но, както се вижда по-късно, това не постоянно е по този начин. Във всички случаи, обаче, банковият грабеж е закононарушение, наказуемо до 26 години затвор в Съединените щати, а ФБР нормално съумява да арестува трима от четирима обирджии.

В този материал ще ви разкажем за едни от най-известните банкови обирджийки в Съединени американски щати, които слагат „ на нокти “ органите на реда и банките.

Бони Паркър

Може би най-известната банкова обирджийка за всички времена е Бони Паркър, който е била сътрудник на Клайд Бароу.

След като години наред бягат от правораздаването поради убийствата, ограбвайки магазини, бензиностанции и дребни банки по пътя си, на 23 май 1934 година Бони и Клайд попадат в засада и са убити по един от селските пътища на Луизиана. Тексаските рейнджъри и полицията чакали колата им край пътя и по-късно я надупчили със 167 патрона. Когато Бони била открита, тя държала автоматизиран револвер, сандвич и пакет цигари. Клайд, който било невероятно да разпознаят поради раните, държал револвер.

Телата на двойката били обществено показани в Далас, след което били заровени в фамилното гробище. Общо Бони и Клайд били виновни за убийството на 9 служители на реда и безчет цивилни.

„ Обирджийката от църквата “

След голям брой банкови грабежи в Кълъмбъс, Охайо, 46-годишната Силвет Филис Гилбърт най-сетне била хваната. Органите на реда й дали прякора „ Обирджийката от църквата “, защото след един от първите си грабежи очевидецът декларирал, че наподобява на жена, която постоянно върви на черква.

На 5 януари 2011 година тя е упрекната в 12 закононарушения от втора степен и в 12 грабежа от трета степен, в това число огромен брой банки и предприятия сред януари 2006 година и декември 2010 година Гилбърт била задържана на 23 декември 2010 година и в този момент е в пандиза на окръг Франклин.

„ Барби бандитки “

Хедър Джонстън и Ашли Милър получили медийния си прякор „ Барби бандитки ”, откакто през февруари 2007 година ограбили един от клоновете на Банк оф Америка в Акварт, Джорджия.

Момичетата, които ограбили банката в дизайнерски дънки и слънчеви очила, били навършили 18 години по време на грабежа, а репортерите се майтапят с възрастта им, като да вземем за пример: „ Полицията не може да разбере дали са имали компаньон, с цел да избягат от мястото на закононарушението или са били задоволително възрастни, с цел да се измъкнат сами. “

Момичетата се срещнали по време на работа в стриптийз клуб и възнамерявали обира дружно с гаджето на Хедър Джонстън – Майкъл Частанг и банков служител. Милър била наказана на 2 години затвор, а Джонстън – на 10 години условно за това, че се съгласила да сътрудничи на органите на реда.

Кора Хабърд

През август 1897 година 27-годишната Кора Хабърд е задържана за обира на McDonald County Bank в Пайнвил, Мисури. Тя впечатлила всички към себе си с цялостната липса на скрупули. В град Джоплин Кора споделила пред „ Дейли Хералд “, че по време на грабежа тя не се бояла и съжалявала единствено за това, че тя и нейните съучастници не ограбили „ целия прокълнат град “.

Хабърд и нейните съучастници възнамерявали грабежа си месец по-рано във плантация в Оклахома. Кора с къси коси, облечена в мъжки облекла, държала конете, до момента в който нейните съучастници ограбвали банката.

Те избягали, само че след няколко дни и след няколко престрелки управляващите ги настигнали в дома на бащата на Хабърд. По време на претършуване на къщата били открити пари и револвер с диаметър Colt 45 с надпис „ Боб Далтън “ на дръжката, което на пръв взор удостоверява изказванията на Хабърд за връзка с известната тайфа на Далтън.

Старлетката

В началото на 2010 година серия от 10 банкови обира води полицията до престъпничка на име Старлетката. Само за една седмица тя ограбила 5 банки в окръг Лос Анджелис, в това число две банки в един ден.

Органите на реда й дали този блестящ прякор, макар непривлекателния ѝ външен тип – цялостна жена в необятни облекла, слънчеви очила, чанта през рамо и мобилен телефон до ухото си.

През май 2010 година представител на ФБР декларира в изявление за Лос Анджелис Daily News, че по това дело са арестувани две дами и че следователите считат, че Старлетката не е една жена, а няколко. Доколкото ни е известно ФБР не разкрива дали тези дами фактически са взели участие в грабежите и наложени ли са им някакви присъди.

Автор: Десислава Михалева

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР