Според Европейската комисия е необходимо страната ни да намали размера

...
Според Европейската комисия е необходимо страната ни да намали размера
Коментари Харесай

ЕК иска да се намали дългът на частния сектор в страната

Според Европейската комисия е належащо страната ни да понижи размера на дълга на частния бранш, нужни са и по-нататъшни дейности за справяне с някои уязвимости във финансовия бранш, да се продължи промяната за рационализиране на рамката по несъстоятелността, както и да се преодолеят някои структурни провокации на пазара на труда, в системата за обществена отбрана и в тези на образованието и опазването на здравето.

Това са измежду рекомендациите на Европейска комисия, която през вчерашния ден заяви, че изважда България от групата на страните в Европейски Съюз с несъразмерни макроикономически несъответствия. Това стана ясно, откакто комисията разгласява националните отчети за 2018 година за напредъка на страните членки. Според прегледа на Европейска комисия България продължава да изпитва несъответствия, които към този момент не се правят оценка като „ несъразмерни “. Намаляването е с една степен.

Промяната се дължи главно на постигнатия постоянен стопански напредък, усъвършенстваните условия на пазара на труда, положителните фискални резултати, ориентирани за превъзмогване на икономическите и обществени провокации и усъвършенстваната резистентност на финансовия бранш, се споделя в формалното мнение на МФ.

В отговор на разпознатите от комисията опасности България ще предприеме дейности и ограничения, които ще бъдат показани в актуализацията на националната стратегия за промени за 2018 г.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР