Според евродепутатът Илхан Кючюк проблемът пред България за Шенген са

...
Според евродепутатът Илхан Кючюк проблемът пред България за Шенген са
Коментари Харесай

Проблемът пред България за Шенген са две държави

Според евродепутатът Илхан Кючюк казусът пред България за Шенген са Австрия и Нидерландия.

“Имаме две доста позитивни послания – едното е изявлението на Урсула фон дер Лайен, че България и Румъния заслужават да бъдат част от шенгенското пространство, а второто е отпадането на мониторинга. Тези две предпоставки са добра основа българското държавно управление доста по-активно да работи с двете страни, които са към момента скептични ”, съобщи евродепутатът от “Обнови Европа ”/ДПС, член на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ).

Кючюк акцентира, че казусът не е в Европейска комисия или Екологичен потенциал, казусът пред България са тези две страни.

“Ние за жалост сме заложници на тяхната вътрешна политика ”, съобщи той.

Евродепутатът е безапелационен, че ние сме изпълнили техническите критерии, само че и също така имаме политическата поддръжката на европейските институции. Той дефинира дейностите на служебното държавно управление за привличане на Австрия на наша страна е било вярно.

“Не виждам индикация за съответен период за приемането ни в Шенген. Стъпките, които би трябвало да бъдат направени оттук насетне са доста значими. Нека да използваме тези български жители, които са потвърдили със своя престиж, че могат да бъдат мощни представители на това, че България може да бъде по интегрирана е Европейски Съюз ”, сподели той пред БГНЕС.

“Нека допуснем България и Румъния в Шенген без да се бавим повече. Изпълнихме над 90% от политическите насоки от 2019 година Сега е моментът Европа да отговори на апела на историята ”, съобщи предходната седмица Урсула фон дер Лайен.

По-късно стана ясно и, че Европейската комисия подвига мониторинга над България и Румъния.

Европейска комисия вкара годишните отчети по механизма през 2007 година Заради осъществяване на рекомендациите отчетите бяха спряни през 2018 година

Още през юли тази година Европейска комисия беше дала поръчка, че счита да приключи действието на механизма. Днес това решение към този момент е взето и оповестено публично.

През 2020 година Европейска комисия вкара общ годишен отчет за положението на върховенството на закона във всяка от страните в Европейски Съюз.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР