Според ЕС модела за късно този следобед и през нощта

...
Според ЕС модела за късно този следобед и през нощта
Коментари Харесай

Meteo Balkans показа страшна КАРТА на България: До часове иде голяма опасност!

Според Европейски Съюз модела за късно този следобяд и през нощта против 7-ми октомври региона на Дунавската низина и Североизточна България, ще се развиват мощни гръмотевични стихии. Това заяви на страницата си във Facebook Meteo Balkans.

Районите клонящи към алено, лилаво или розово, гъстотата на светкавиците е сред 15-3 км, добавя изданието.


В същото време синоптиците сигнализират, че чакаме трайно захлаждане. Времето ще се скапе. От югозапад ще стартират превалявания, който последователно ще обзет огромна част от Западна и Централна България.
Добре изразен леден атмосферен фронт ще премине през страната ни.



От северозапад вятъра ще се усилва, ще стартират превалявания, тук-там съпроводени от гръмотевици. Валежите ще са обложни и продължителни по темперамент (есенен тип). По-значителни ще процесите над Западна и Централна България - за тези региони е публикуван и оранжев код .

Очакваните сумарни количества дъжд ще са сред 20-40 л /кв.м. Температурите над Западна и Централна България ще се намалят, само че жегата остава над източните региони от страната. Следобедните часове над Североизточна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и не са изключени да се образуват гръмотевични стихии.



Оранжев код : Издаваме за предстоящи обилни по количества превалявания, като на обособени места те ще са сред 30-50л/кв.м. По-значителни, чакаме да са преваляванията над Йонийско море, като там не са изключени да се образуват и шквалови линии.

У нас: Валежите изначало ще са от конвективен темперамент, само че по-късно със захлаждането ще са продължителни от есенен вид. Възможни са и шквалови феномени над Дунавската низина.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР