Според електронното издание на вестник Катимерини“, през 2022 г. около

...
Според електронното издание на вестник Катимерини“, през 2022 г. около
Коментари Харесай

Гърция продължава да привлича чужди милионери със схемата златна виза

Според електронното издание на вестник „ Катимерини “, през 2022 година към хиляда задгранични милионери са се открили за непрекъснато в Гърция, а този брой се чака да нарасне още през 2023 година Според журналистката, Корина Самарку, интензивността на богатите фамилии да се реалокират в разнообразни елементи на света се възвръща на равнищата преди пандемията COVID-19. Популярността на гръцката стратегия „ Златна виза “ също нараства.

Схемата „ Златна виза “ в Гърция планува увеличение на минималната инвестиция в недвижими парцели (до 500 000 долара) в региони като Атина, Солун, Миконос и Санторини. Въпреки тези промени, се вижда непрекъснат интерес към информацията за средиземноморските страни, като Португалия, Испания и Гърция, изключително от Англия. Според компанията Henley & Partners, водеща в световен мащаб в региона на вложенията за местоживеене в друга страна и придобиване на поданство, ползата също се усилва и от страна на Турция.

Според данни от Henley & Partners, през тази година предстоящият брой на задграничните милионери, които ще изберат Гърция като непрекъснато място за живеене, е 1200 души. В момента в страната има 58,800 милионера, 95 индивида с активи над 100 млн. $ и четирима милиардера.

Гърция се подрежда на седмо място в листата на желанията на милионерите за 2023 година Пред нея се чака да са Австрия, Обединените арабски емирства, Сингапур, Съединени американски щати, Швейцария и Канада.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР