Според експертите ледът на Антарктида се появява преди 35 милиона

...
Според експертите ледът на Антарктида се появява преди 35 милиона
Коментари Харесай

Защо съществуват изключително прецизни карти на Антарктида, показващи континента без наличие на лед?

Според специалистите ледът на Антарктида се появява преди 35 милиона години. Въпреки това, съществуват няколко карти, на които континентът не е затрупан с лед. Как е допустимо това?

Вярвате ли, че историята, на която ни учат в учебно заведение, е непълна? Ще повярвате ли в случай че ви кажем, че има безчет открития от разнообразни елементи на Земята, които ни навеждат на мисълта, че има доста исторически загадки, които учените не са способни да разгадаят.

Сред откритията, предизвикващи актуалната история, са няколко карти, разкриващи дълго защитавана загадка. Кога на Антарктида не е имало лед? Според специалистите ледът на континента „ се е появил ненадейно “ преди към 35 милиона години. 100 милиона години преди тази поява, континентът не е имал ледена завивка.

Но в случай че това фактически е по този начин, кои са хората, които основават карти, на които Антарктида е изобразена без съществуването на лед?

Съществуването на многочислени карти, като тази, основана от мореплавателя Пири Реис, служи като доказателство за мнозина, че нашите прародители са знаели точната форма на нашата планета, както и размерите ѝ и са били задоволително уверени в тези свои знания, с цел да си служат със сферична тригонометрия и точни математически калкулации. Излиза по този начин, че евентуално в далечното минало непозната цивилизация стартира световен план, който цели да картографира цялата планета – по този начин, както вършим и ние през днешния ден.

Картата на Пири Реис да вземем за пример, е основана през 1500-те години. На нея е маркиран континента Антарктида ( открит едвам през 1818-1820 година) без съществуване на лед.

Авторът Греъм Хенкок изяснява картата като написа, че тя демонстрира напреднали математически и картографски знания и включва извънредно точни относителни дължини. Цялата карта има характерности, които не би трябвало да са съществували през 1500-те години.

Пири Реис самичък написа, че той не е виждал Антарктида. Турският мореплавател показва в текстовете към картата, че тя не е негово произведение, а комбиниране от други 20 по-стари карти. Единственото, което Реис направил, било да събере картите дружно. Древните източници на Реис са изгубени.

Необходимо е да споменем, че професор Чарлз Хапгуд стартира да учи картата на Пири Реис в средата на 20 век и разгласява книгата „ Maps of the Ancient Sea Kings ” през 1966 година. Хапгуд твърди, че тази и други карти поддържат теорията за съществуването на непозната за нас цивилизация, която е правила разнообразни проучвания. Той поддържа това посредством разбор на математическите способи, употребявани в античните карти, както и тяхната изключителна акуратност, за които споделя, че превъзхождат вероятните за времето, през което са основани картите, принадлежности.

Някои биха споделили, че всичко това е просто съвпадане или че посоченият континент даже не е Антарктида. Възможно е, само че по какъв начин тогава ще разбираем съществуването на картата на Хаджи Ахмед?

Тя е основана през 1559 година и демонстрира необикновено точни контури на западното крайбрежие на Северна Америка и Антарктида. Още по-интересното е, че тази антична карта демонстрира мост, свързващ Сибир и Аляска. Добре, картата на Хаджи Ахмед може също да е сбъркана, само че сбъркана ли е картата на Филип Бюаш?

Тя е основана от френския географ Филип Бюаш и има две версии. Едната доста тъкмо изобразява Антарктида без съществуването на лед,а в другата даже не се загатва името на континента. Много хора считат, че Бюаш не е знаел за съществуването на континента и неговите карти не са нищо повече от хипотези.

Ако и това не е задоволително, разгледайте картата на Оронс Фине, основана през 1534 година, в която Антарктида още веднъж е изобразена без ледената си завивка.

Защо съществуват извънредно прецизни карти на Антарктида, показващи континента без съществуване на лед? Отговор на този въпрос към момента няма. Потънал в загадки, той евентуално скоро няма да изплува на повърхността. Не и до момента в който човечеството не даде отговори на други няколко въпроса – кои са били цивилизациите, които са знаели, че на Антарктида няма лед, по какъв начин са разбрали това, какви способи са употребявали, с цел да се снабдят с това познание и истина ли е това в действителност?

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР