Според експерти от болницата Canning в Шънджън, Китай, консумацията на

...
Според експерти от болницата Canning в Шънджън, Китай, консумацията на
Коментари Харесай

Виното и шампанското предпазват от COVID-19?

Според специалисти от болничното заведение " Canning " в Шънджън, Китай, потреблението на шампанско, алено и бяло вино може да понижи риска от заразяване с ковид. Изследването е оповестено в списание " Frontiers in Nutrition ".

Учените са проучили данни на 473 957 души, от които 16 559 са дали позитивен резултат за COVID-19. Участниците били разграничени на три групи: непиещи, употребяващи алкохол в предишното и пиещи сега. Изследователите стигат до заключението, че тези, които избират алено вино, са най-силно предпазени против SARS-CoV-2: пиенето на повече от пет чаши от тази напитка седмично понижава риска от заразяване със 17%.

При тези, които пият от една до четири чаши бяло вино и шампанско седмично, COVID-19 е с 8% по-малко, само че когато пият повече от пет чаши седмично, " защитният резултат " е съвсем неосезаем. При тези, които са пили бира и сайдер, рискът от заразяване с ковид е бил с 28% по-висок, като количеството на пиянство не е изиграло значима роля.

По-рано Сергей Колесников, член на Руската академия на науките, изясни по какъв начин човек може да се защищити от варианта Омикрон благодарение на водка, напомня БГНЕС. Според него вдишването на алкохолни пари оказва помощ до известна степен да се в профил вирусът от дихателната система. Той обаче подсети и за нуждата да съблюдават обществена отдалеченост и да се мият ръцете и носа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР