Според експерти чрез Google може да се предскаже къде ще

...
Според експерти чрез Google може да се предскаже къде ще
Коментари Харесай

Търсенията в Google разкриват къде е следващото огнище на коронавирус

Според специалисти посредством Гугъл може да се предскаже къде ще е идващото огнище на ковид, преди то още публично да е записано в съответната локация. Това разкрива проучване, оповестено на уеб страницата на Massachusets General Hospital.
При опитите с търсачката станало ясно, че търсенията с думите „ загуба на усет ", „ загуба на вкус " и „ разстройство " корелират с търсенето на „ ковид " в пет американски щата с висок % на заболеваемост от COVID-19 (Ню Йорк, Ню-Джърси, Калифорния, Масачузетс и Илинойс). Три-четири седмици откакто потребителите засилено са търсили изброените признаци, настава увеличение на случаите с ковид. 
„ Данните от изследването демонстрират, че признаците в хранително-чревния тракт могат да се преглеждат като евентуални предвестници на болест с COVID-19 и удостоверяват, че Гугъл Trends може да е скъп инструмент в прогнозирането на пандемията ", се споделя в обявата.
Необходими са спомагателни изследвания, с цел да се дефинира пиковата периодичност, сезонността и оптималната времева рамка на поръчката за генериране на планирани модели за COVID-19.
През 2009 година чиновници на Гугъл демонстрираха, че могат да преценяват седмичната грипна интензивност във всеки район на Съединени американски щати, като следят поръчките за търсене в интернет за грипоподобни признаци.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР