Според едни социолози, нахлуването в Украйна е война на Кремъл,

...
Според едни социолози, нахлуването в Украйна е война на Кремъл,
Коментари Харесай

Искат ли руснаците война?

Според едни социолози, нахлуването в Украйна е война на Кремъл, натрапена на елементарните руснаци, които нямат думата. Други настояват, че такава война не може да се води без необятно публично единодушие. Като цяло, изследванията демонстрират високо равнище на социална поддръжка за войната, само че с доста ангажименти, споделят водещи съветски социологически организации пред английската медийна платформа Open Democracy.

Определяйки констатациите си като „ доста мъчителни ”, от ExtremeScan регистрират, че при нахлуването в Украйна, поддръжката е била „ в действителност висока “ – 50 на 50 съгласно едни социологически изследвания, до близо 80 на 20, съгласно други. „ Разбираемо е за какво хората поддържат Путин и одобряват без митинг неправда или свирепост, само че е доста мъчно да се разбере по какъв начин могат да поддържат тъкмо тази война “, споделят анализаторите.

Едно от обясненията е съмнителната меродавност на съветските социологически изследвания, защото горчивият опит кара руснаците да не показват мнението си свободно, като анкетите рядко отразяват действителните публични настройки. Плюс това, множеството...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР