Според двама американски служители Пентагонът е наредил втора ударна група

...
Според двама американски служители Пентагонът е наредил втора ударна група
Коментари Харесай

САЩ изпращат втора ударна група самолетоносачи и изтребители в региона, докато Израел се готви да разшири операциите в Газа

Според двама американски чиновници Пентагонът е наредил втора ударна група от самолетоносачи в източното Средиземно море и изпраща изтребители на Военновъздушни сили в района, до момента в който Израел се готви да разшири интервенциите си в Газа.

Военните кораби на Съединени американски щати не са предопределени да се причислят към боевете в Газа или да вземат участие в интервенциите на Израел, само че наличието на два от най-мощните плавателни съдове на Военноморски сили има за цел да изпрати обръщение за въздържане към Иран и иранските подставени лица в района, като Хизбула в Ливан.

Първата ударна група от самолетоносачи, водена от USS Gerald R. Ford, дойде край крайбрежията на Израел предходната седмица.

Сега ударната група на USS Dwight D. Eisenhower, която се разположи от Норфолк, Вирджиния, в петък, се насочва към източното Средиземноморие. Първоначално самолетоносачът трябваше да плава към водите на Европейското командване на Съединени американски щати, само че чиновниците споделиха, че в този момент ще се насочи към водите покрай Израел.

Към този миг не е ясно какъв брой дълго Ford ще остане в района, откакто дойде ударната група на превозвачите на Айзенхауер, сподели един чиновник.

Айзенхауер е флагманът на ударната група на самолетоносачите, към която ще се причислят ракетен крайцер и два разрушителя с управляеми ракети, съгласно Военноморски сили.

Айзенхауер може да носи повече от 60 самолета, в това число изтребители F/A-18. Ford може да разположи повече от 75 самолета.

ABC News първи заяви заповедите на ударната група на превозвача.

F-15E Strike Eagle на военновъздушните сили на Съединени американски щати, присъединен към 494-та експедиционна изтребителна ескадрила " Могъщите черни пантери ", каца в зоната на интервенции на Централното командване на Съединени американски щати, 13 октомври 2023 г. F-15E Strike Eagle на военновъздушните сили на Съединени американски щати, присъединен към 494-та експедиционна изтребителна ескадрила „ Могъщите черни пантери “, каца в зоната на интервенции на Централното командване на Съединени американски щати, 13 октомври 2023 година Летец 1-ви клас Джоузефин Пепен/Централ на военновъздушните сили на Съединени американски щати

Силите на Съединени американски щати не са там, с цел да оказват помощ на Израел

Администрацията на Байдън даде ясно да се разбере, че превозвачът и съпътстващите го сили не са там, с цел да вземат участие в бойни дейности от името на Израел.

„ Няма желание или проект за разполагане на американски войски в Израел “, сподели в четвъртък Джон Кърби, координатор по стратегически връзки към Съвета за национална сигурност. Кърби акцентира, че задачата на засиленото военно наличие в района е да възпре други да влязат в спора, в случай че усетят уязвимост от страна на Израел.

„ Ние одобряваме нашите ползи на националната сигурност доста съществено в района “, сподели той, отбелязвайки, че задачата на подсилената позиция на силите е „ да работи като възпиращ фактор за всеки различен участник, в това число Хизбула, който може да мисли, че разширението на този спор е добра концепция. "

В допълнение, 26-та морска експедиционна единица, мощ за бързо реагиране, способна да организира специфични интервенции, се приготвя при положение, че получи разпореждане да се приближи до Израел, с цел да укрепи позициите на американските сили там, споделиха доста американски чиновници пред CNN.

Единицата, която е на борда на десантния транспортен съд USS Bataan, се състои от повече от 2000 морски пехотинци и моряци и ще бъде в положение да поддържа широкомащабна евакуация. Сред главните задания на морската експедиционна единица са евакуационни интервенции и филантропична помощ.

Все още не е издавана такава заповед на звеното, споделиха чиновници.

Екипаж на борда на F-15E Strike Eagle на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, присъединен към 494-та експедиционна изтребителна ескадрила, чества идването си в зоната на интервенции на Централното командване на Съединени американски щати, 13 октомври 2023 г. Екипаж на борда на F-15E Strike Eagle на военновъздушните сили на Съединени американски щати, присъединен към 494-та експедиционна изтребителна ескадрила, чества идването си в зоната на интервенции на Централното командване на Съединени американски щати, 13 октомври 2023 година Летец 1-ви клас Джоузефин Пепен/Централ на военновъздушните сили на Съединени американски щати

Още американски военни самолети са изпратени в региона

Междувременно Централните военновъздушни сили на Съединени американски щати в събота оповестиха разполагането на изтребители F-15E и щурмови самолети A-10 в района.

Движението на бойните самолети надлежно от 494-та експедиционна изтребителна ескадрила и 354-та експедиционна изтребителна ескадрила „ укрепват позицията на Съединени американски щати и усъвършенстват въздушните интервенции в Близкия изток “, се споделя в изказване на Военновъздушни сили. То не дава съответни цифри на участващите бойни самолети.

Публикация на централното командване на Съединени американски щати в обществените медии сподели, че A-10 ще се причислят към друга ескадрила от самолети, които към този момент са в района.

„ Чрез разполагане на съвременни изтребители и консолидиране със взаимни и съдружни сили, ние укрепваме партньорствата си и укрепваме сигурността в района “, сподели в изказване генерал-лейтенант Алексус Гринкевич, пълководец на 9-и военновъздушни сили.

Служители на защитата споделиха неведнъж през последните дни, че Пентагонът ще може да насочи спомагателни сили и активи към района бързо, в случай че е належащо, до момента в който Израел продължава да води война против терористичната формация Хамас.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР