Според ДПС всяка атака срещу мафиотизираните обръчи от фирми, е

...
Според ДПС всяка атака срещу мафиотизираните обръчи от фирми, е
Коментари Харесай

Октай: При всяка атака срещу мафията, ДПС ще привижда заплаха за етническия мир. Има съгласуване между Ердоган и Борисов

Според Движение за права и свободи всяка офанзива против мафиотизираните обръчи от компании, е опасност за етническия мир. Мафията без пердах няма да се даде. Това сподели пред Фрог нюз някогашният зам.-председател на Движение за права и свободи и политически анализатор Осман Октай. Ето какво още изясни той:

-  Г-н Октай, огромна изненада беше за всички изборния резултат, който Движение за права и свободи реализира в Турция.  Как бихте го коментирали?

-  Факт е, че  дори с следените гласове на ромите в Северозападна България и други райони, вътре в страната изборният капацитет на Движение за права и свободи падна на най-ниско равнище – към 250 000 гласа.  Като извадим от тях следения ромски избор, излиза, че те са паднали под 200 000 измежду българските мюсюлмани.

-  На какво се дължи това?

- На нападателната радикализирана акция на Движение за права и свободи с кандидат-президента им Мустафа Карадайъ. С конфликтното си държание партията  уплаши доста мюсюлмани, които обезпокоени, не отидоха да гласоподават. Оказва се, че сред 6 до 10 % от тези, които са дали своят вот за Движение за права и свободи - листата за парламент, са дали своят вот за президента Румен Радев. Излиза, че 50-100 000 мюсюлмани са подкрепили президента Радев, макар че Движение за права и свободи водеше от самото начало акция против  Радев,  Бойко Рашко и служебния кабинет.

Според Движение за права и свободи всяка опасност против мафиотизираните обръчи от компании,  е опасност за етническия мир.  Не инцидентно те откриха общ език с диктатора от Анкара Реджеп Ердоган. Спомняте си, че той поздрави Движение за права и свободи през април за първите избори. Така  даде знак, за подготвеност за интервенция в интерес на Движение за права и свободи по време на изборите в България. С тази стъпка Ердоган изнесе своите вътрешни проблеми на открито – към българските мюсюлмани. По съвет от Анкара, Движение за права и свободи за първи път номинира водача си - мохамеданин, за кандидат-президент.

- Каква е ролята на репликата на Мустафа Карадайъ за „ майката – татковина “?

- Това бе провокация и тя се пое от всички турски медии.  Последваха още провокации като скандалното овакантяване на Карадайъ на КСНС при президента, на което участваха всички шефове на служби, армия  и т. н.. Говорим за доста тревожна етническа корист. Като прибавим и говоренето за поданството на Кирил Петков - всичко това бе авансово готова провокация, целяща още веднъж Движение за права и свободи да развее знамето за етническия мир и още веднъж да има искания, че само тази партия е поръчител за етническия мир, а останалите са опасност. Цялата мафия и обръчи от компании на Ахмед Доган за следващ път употребяват етническата карта. С дейностите си те ни споделят - пипнете ли нашата мафия, значи сте рискови за етническия мир в страната.

-  Но по какъв начин тройно повече българи отидоха до изборните машини в южната ни съседка?

- В целия този провокативен развой се намеси Реджеп Ердоган. Той освен задейства всички турски медии, само че и цялата държавна администрация. Нейната задача бе да изкара гласоподавателите до урните. Ще се върна към 1989-та година. При огромната екскурзия и изгонените на мюсюлманите от България, починалите президент Тюргут Йозал и министър - ръководител Месут Йълмаз одобриха специфичен закон за изгонените турци от България. Според него на тях трябваше да им се признае двойно поданство. По принцип  конституцията не позволява двойно поданство.

Прието бе и  специално законодателство, което разреши изгонените да бъдат настанени в особено построени жилища.Впоследствие със специфична стратегия за кредитиране, всеки, който можеше, закупи тези парцели. Така бяха основани доста квартали. Тези изселници би трябвало да изплащат на този фонд отпуснатите заеми в продължение на 30-50 години. Точно тези хора ги изкараха да гласоподават.  Те са към 80 000 по списъчен състав. Това бе един следен избор със опасност, че могат да изгубят доста права. Затова след тези 90 000 гласа преди години, които бе обезпечил Ердоган в Турция, в този момент виждате, че има съвпадане в цифрите. Защото единствено тези хора към момента са подвластни от общинските и държавните управляващи в Турция. Тук приказваме за един доста сериозен развой, който би трябвало да стои на вниманието на българските и натовски служби.

- Какво четете сред думите на Мустафа Карадайъ, че Движение за права и свободи ще поддържат абсолютно едно последващо държавно управление.

- Това е приспивна ария под диктовка на Ердоган, след целеносочено агресивното му държание. Заявката е дадена от Движение за права и свободи и тя е, че който преследва мафията, ще бъде нападнат, развявайки картата на етническия мир.

- Очаквате ли на идния балотаж също такава интензивност от сънародниците ни в Турция?

- Убеден съм, че от Движение за права и свободи ще кажат – да оставим нашите гласоподаватели да гласоподават по съвест. Мафията без пердах няма да се даде. Всичко, което се случи в Турция под диктовката на турските служби, стана пред погледа на всички наши дипломатически консулства и посолства. Техните чиновници са назначени от Бойко Борисов.  Което значи едно  - има координиране сред Ердоган и неговия другар Бойко Борисов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР