Според Доклада за устойчиво развитие, компанията е вложила над 120

...
Според Доклада за устойчиво развитие, компанията е вложила над 120
Коментари Харесай

„Девин“ ЕАД отбелязва двоен ръст на инвестиции и дарения в подкрепа на обществото през 2022 г.


Според Доклада за стабилно развиване, компанията е вложила над 120 000 лева в общественозначими действия

„ Девин “ ЕАД разгласява своя. Лидерът на пазара на минерална и изворна вода регистрира двоен растеж на вложения и дарения в поддръжка обществото. През миналата година компанията е подкрепила голям брой общественозначими дела, като вложената сума възлиза на 121 870 лева

Докладът за стабилно развиване на „ Девин “ за 2022 година наблюдава напредъка на компанията във връзка с опазването на околната среда, намаляването на въглеродния отпечатък, удовлетвореността на чиновниците, както и на приноса на бизнеса към обществото. Документът се основава на тактиката за обществена корпоративна отговорност „ Извор на смяна 2025 “ на европейската група Спадел, част от която е „ Девин “ ЕАД.



Борислава Налбантова – изпълнителен шеф на „ Девин “ ЕАД, разяснява:

„ За „ Девин “ миналата година несъмнено e знакова. 30-годишнината на компанията беше значим мотив да заявим своята роля, принос и дълготраен ангажимент както към опазването на околната среда, по този начин и към обществото. През 2022 година стартирахме значим разговор сред бизнеса, институции и специалисти за биоразнообразието като стратегическа цел за оцеляване и стабилно бъдеще. Дадохме също началото на най-мащабния план за екологично обучение у нас – самодейността „ Влез в зеления кръг “. В партньорство с БД „ Син байрак “ в България към този момент се разпростира огромна мрежа на международната стратегия „ Екоучилища “. Не на последно място – станахме част от международна B Corp™общност с компании, които дават отговор на най-високите стандарти за обществени и екологични индикатори, бистрота и отговорност. “



Главни акценти в отчета, които бележат напредъка на компанията спрямо 2021 година

9% понижение на употребяваната вода за всеки литър създадена напитка;

над 3% кВтч спестена сила за всеки литър създадена напитка.

„ Девин “ е въглеродно неутрална компания, която употребява 100% зелена сила (от възобновими източници) в своята индустриална база. Всяка година компанията усъвършенства своите резултати, като влага както в нововъведения в индустриалния развой, по този начин и в осведомителни акции за разделно събиране на опаковките.

30 години DEVIN – Доверие във всяка капка

Под това мото компанията означи своята годишнина с няколко начинания в интерес на обществото и околната среда. С грижа за запазване на природата и традициите и връзката им с общностите „ Девин “ в партньорство с Националното съдружие на общините подкрепя възобновяване на 30 публични чешми с минерална и изворна вода в цялата страна. Втората юбилейна самодейност сложи на социална полемика тематиката за биоразнообразието. В гр. Девин компанията бе хазаин на кръглата маса „ Биоразнообразието – стратегическа цел за оцеляване и стабилно бъдеще “, в която се включиха институции, неправителствени организации, специалисти от страната и чужбина и медии. С задачата да възпитава децата в отговорно отношение към околната среда от ранна възраст „ Девин “ в съдействието с Българско придвижване „ Син байрак “ сложи началото на най-големия план за въвеждане на екологичното обучение у нас, част от международната мрежа „ Екоучилища “, която обгръща над 59 хиляди учебни заведения в 75 страни и ангажира над 1,4 млн. учители и 20 млн. възпитаници.



е направен по одобрената методология на Global Reporting Initiative (GRI) за оценка на устойчивото развиване. Публикува се единствено в електронен вид с грижа за запазване на естествените запаси.

===

За „ Девин “ ЕАД

От основаването си през 1992 година „ Девин “ ЕАД е водач на пазара на минерална и изворна вода в България. Изворите и мястото на бутилиране се намират в екологично чист регион в района на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е извънреден дистрибутор на енергийните питиета Red Bull и плодовите сокове Granini за България.

„ Девин “ ЕАД е виновна компания, която влага в икономическото, обществено и културно развиване на обществото посредством начинания, ориентирани към районното развиване, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 година компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.

От 2021 година „ Девин “ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от интернационалната консултантска организация по климата CO2logic и одобрена от упълномощения и самостоятелен сертифициращ орган Vinçotte. „ Девин “ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която реализира въглероден неутралитет както на равнище компания, по този начин и на равнище артикул.

Компанията има влиятелния документ Great Place to Work® – най-високото отличие за работодателска марка и чудесно работно място в интернационален проект.

От март 2022 година „ Девин “ ЕАД е притежател на влиятелния документ B Corp™, който отличава компании, отговарящи на най-високите обществени и екологични стандарти и поемащи дълготраен ангажимент за позитивно влияние върху обществото.



*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР