Според доклада на Европейската статистическа агенция, който сравнява допълнителните смъртни

...
Според доклада на Европейската статистическа агенция, който сравнява допълнителните смъртни
Коментари Харесай

Евростат: Допълнителната смъртност в България през септември е над 50%

Според отчета на Европейската статистическа организация, който съпоставя спомагателните смъртни случаи с равнищата им отпреди пандемията, България има най-голяма спомагателна смъртност в Европейски Съюз. След нас се подреждат Литва, Гърция и Румъния, като и в трите страни процентът е над 30.

Ройтерс отбелязва, че България е страната в Общността на 27-те е с най-нисък % на имунизирани против COVID-19. Освен това страната ни е била най-силно наранена от пандемията от края на лятото като записваме върхове по брой умряли и инфектирани през последните няколко седмици.

Според отчета предходната седмица в България са били направени 44 имунизации против ковид на 100 души население, което е най-нисък условен дял в страните в Европа.

Общата картина демонстрира, че като цяло спомагателните смъртни случаи в Съюза на 27-те през септември са били 12%. Числото доста се е повишило /със седем пункта/, тъй като през юли са били 5 на 100. Пикът на в допълнение умрелите в района е бил през ноември 2020 година.

Най-малко такива случаи през септември са записали Швеция и Белгия, като последната имаше по-висока смъртност по-рано през пандемията, означават от Ройтерс.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР