Според доклада на Европейската статистическа агенция, който сравнява допълнителните смъртни

...
Според доклада на Европейската статистическа агенция, който сравнява допълнителните смъртни
Коментари Харесай

Евростат: Допълнителна смъртност от над 50% в България през септември

Според отчета на Европейската статистическа организация, който съпоставя спомагателните смъртни случаи с равнищата им отпреди пандемията от Covid-19, демонстрира, че България има най-голяма спомагателна смъртност в Европейски Съюз, следвана от Литва, Гърция и Румъния – и трите над 30%.

Линк към с данните.

Ройтерс отбелязва, че България – страната в Европейски Съюз с най-нисък % на имунизирани против Covid-19, е била най-силно наранена от увеличението на случаите на ковид от края на лятото. И записва върхове по брой умряли с Covid-19 през последните седмици.

Според отчета, по данни от предходната седмица, в България са били направени 44 имунизации против ковид на 100 души население, което е минимален условен дял в Европа.

Като цяло спомагателните смъртни случаи в Европейски Съюз през септември са били 12%, което е доста нарастване от юли, когато са били 5%.

Като цяло районът е имал пик на в допълнение умряли през ноември 2020 година

Сред страните с най-малка спомагателна смъртност през септември са Швеция и Белгия. Белгия имаше по-висока смъртност по-рано през пандемията.

Високата смъртност в България се удостоверява и от оповестени през днешния ден последни данни на Националния статистически институт за смъртността в нашата страна по седмици.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР