Според доклад в Politico, NSO Group е признала, че е

...
Според доклад в Politico, NSO Group е признала, че е
Коментари Харесай

Пет европейски правителства са използвали шпионския софтуер Pegasus за незаконно следене

Според отчет в Politico, NSO Group е признала, че е " направила неточности " и е подчертала нуждата от интернационален стандарт, който да контролира потреблението на шпионски програмен продукт от държавните управления.

Поради неверни дейности NSO Group трябваше да приключи " огромен контракт " с държава-членка на Европейски Съюз, която употребява програмен продукт за наблюдаване.

Държавите, забъркани в този скандал, не са посочени.

По-рано Европейският парламент разгласи основаването на специфична комисия за следствие на хипотетични нарушавания на правото на Европейски Съюз, откакто стана ясно, че шпионски програмен продукт се употребява за шпиониране на телефони на политици, дипломати и политически деятели.

Комисията ще прегледа съществуващите национални закони, регулиращи наблюдението, и ще откри дали шпионският програмен продукт Pegasus е бил употребен за политически цели против публицисти, политици и юристи, разгласи Европейският парламент през март 2022 година

По-специално, знае се, че тази стратегия е била употребена за шпиониране на испанския министър председател Педро Санчес. Унгария, Полша, Саудитска Арабия, Индия, Обединените арабски емирства и други страни също са упрекнати в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР