Според доклад, публикуван днес от Комисията, през първата година и

...
Според доклад, публикуван днес от Комисията, през първата година и
Коментари Харесай

Мария Габриел: Днес виждаме ползите от премахването на таксите за роуминг в ЕС

Според отчет, оповестен през днешния ден от Комисията, през първата година и половина след премахването на таксите за роуминг се следи директно и доста нарастване на мобилните телефонни позвънявания и потреблението на услуги за мобилни данни от страна на европейците, които пътуват в Европейски Съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Европейската комисия.

В този Междинен отчет на Европейската комисия по отношение на резултатите от премахването на таксите за роуминг на 15 юни 2017 година се показва, че европейците са се възползвали оптимално от новите си цифрови права при пътуванията си в Европейски Съюз и Европейското икономическо пространство (ЕИП). Използването на услуги за мобилни данни е повишено приблизително пет пъти спрямо нивата преди юни 2017 година. Броят на изходящите позвънявания при пътуващите се е нараснал почти два пъти спрямо предходния интервал.

Мария Габриел, комисар по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество, съобщи: „ Днес виждаме на процедура изгодите от премахването на таксите за роуминг в Европейски Съюз. Хубаво е, че Европа към този момент участва действително за хората, които употребяват свободно своите мобилни телефони при пътувания в чужбина. Благодаря на операторите, които съумяват да трансфорат повишените потребности от гласови повиквания и транспорт на мобилни данни в нови благоприятни условия. “

Налице е ясна наклонност към увеличение на търсенето в резултат на премахването на таксите за роуминг. Освен това премахването на таксите за роуминг спомогна за по-широкото нахлуване на мобилните широколентови услуги и за реализиране на по-добро 4G покритие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР