Според доклад на южнокорейската информационна агенция Yonhap приблизително половината от

...
Според доклад на южнокорейската информационна агенция Yonhap приблизително половината от
Коментари Харесай

50% от външните приходи на Северна Корея идват от крипто хакове

Според отчет на южнокорейската осведомителна организация Yonhap почти половината от приходите на Северна Корея в задгранична валута се дължат на хакерски атаки и експлойти в областта на криптовалутите.

“ “, се показва в отчета, като се цитира информация от Организация на обединените нации.

Медията се базира на отчет на Организация на обединените нации, в който се показва, че противозаконните действия на Северна Корея в областта на криптовалутите от 2017 година до 2023 година възлизат на $3 милиарда, като 40% от тези средства са предопределени за създаване на оръжия за всеобщо заличаване.

Това неотдавнашно разобличаване съответствува с предходни разкрития, направени от американски чиновници в средата на 2023 година, по отношение на зависимостта на Северна Корея от киберкражби за приемане на задгранични доходи. През юни 2023 година чиновник от администрацията на Байдън посочи опасенията си по отношение на кражбите на криптовалута и хакерските атаки, като твърди, че към половината от валутните доходи на Северна Корея се получават от такива противозаконни действия.

Северна Корея е обвързвана със обилни хакерски офанзиви на DeFi както през 2022 година, по този начин и през 2023 година В отчет на Chainalysis от 2023 година се показва, че Lazarus Group, обвързвана със Северна Корея, е виновна за хакерски офанзиви против криптовалути на обща стойност $1.7 милиарда през 2022 година

По-голямата част от средствата, заграбени от Lazarus Group, са трансферирани посредством миксера за криптовалути YoMix, след засилен регулаторен надзор върху други глобени миксери като Sinbad и Tornado Cash. Освен това друга обвързвана със Северна Корея конструкция, наречена Kimusky, е забъркана в крипто експлойти, включващи платформи като Stake.com и Harmony.

В интервенциите си тези субекти показват желания към децентрализирани тържища, протоколи за кредитиране и обичайни тържища, в този ред, съгласно данните на Arkham Intelligence.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР