Според доклад на Wall Street Journal Крис Амани е назначен

...
Според доклад на Wall Street Journal Крис Амани е назначен
Коментари Харесай

FTX, Terraform и Coinbase назначават нови таланти

Според отчет на Wall Street Journal Крис Амани е назначен за нов краткотраен основен изпълнителен шеф на Terraform, който встъпва в служба, откакто създателят и някогашен основен изпълнителен шеф До Куон се сблъска с правни проблеми.

Куон беше задържан в Черна гора и упрекнат в машинация с скъпи бумаги в Съединени американски щати. Алгоритмичната постоянна монета на Terraform, TerraUSD и токенкът Luna претърпяха срив през май 2022 година, което докара до изтриване на общата им пазарна капитализация от почти $40 милиарда. Понастоящем истинските токени имат стойност от по-малко от $700 милиона.

40-те чиновници на компанията, 15 от които са участвали преди срутва през май, чакат Амани да оглави възраждането на блокчейна Terra и неговата общественост.

Междувременно, както заяви Bloomberg, Констанс Уанг, някогашен основен действен шеф на FTX, се е включила към компанията за блокчейн рисков капитал Sino Global Capital. Уанг е работила с FTX в продължение на съвсем пет години и също по този начин е била съизпълнителен шеф на FTX Digital Markets, оперираща най-вече на Бахамските острови.  

Преди да стартира работа в FTX, Уанг е работила за малко в Huobi Global, а преди този момент е заемала позиция като анализатор на контрола на риска във към този момент несъществуващата банка Credit Suisse.

Макар че към този момент не работи в борса за цифрови активи, кариерата ѝ остава крепко обвързвана с криптовалутите. В Sino Global Уанг ще управлява екипа по игрите, като към този момент е поела грижата за прибавянето на няколко основани на блокчейн игри към възходящото портфолио на компанията.

Също по този начин Coinbase назначи Джулия Кригер за началник на политическите си връзки в Съединени американски щати на фона на продължаващата правна борба с държавното управление на страната.

Кригър идва от средите на федералните държавни функции и акции, в това число е служила в президентската кандидатура на Джо Байдън през 2020 година От март 2022 година тя е старши представител на Министерството на финансите, а преди този момент е била шеф по връзките на Службата за научна и софтуерна политика на Белия дом.

Съобщението за наемането на Кригер в Twitter беше топло приветствано от сътрудниците ѝ, в това число основния юридически шеф Пол Гревал, който неотдавна разгласи решението на Coinbase да пререгистрира XRP след делото SEC против Ripple.

Тези събития демонстрират по какъв начин крипто промишлеността продължава да се радва на забележителен напредък и интерес, привличайки гении от разнообразни среди и райони, до момента в който се ориентира в разнообразни провокации и благоприятни условия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР