Според доклад на управляващия директор на JPMorgan Николаос Панигирцоглу одобрението

...
Според доклад на управляващия директор на JPMorgan Николаос Панигирцоглу одобрението
Коментари Харесай

JPMorgan с предупреждение за евентуалното одобрение на Биткойн ETF

Според отчет на ръководещия шеф на JPMorgan Николаос Панигирцоглу утвърждението на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в Съединени американски щати може да не окаже доста влияние върху крипто пазарите, само че може да бъде от изгода за водещата криптовалута.

Панигирцоглу, член на екипа за световни пазарни тактики на JPMorgan, основан в Лондон счита, че ETF за Биткойн в Съединени американски щати би имал сходен резултат като този, следен в Канада и Европа, където такива ETF са налични от известно време.

В отчета се акцентира, че през последните две години Биткойн ETF-ите като цяло са привлекли стеснен инвеститорски интерес в други юрисдикции и не са се възползвали от отлива на вложители от златните ETF-ове.

Въпреки това Панигирцоглу вижда евентуални изгоди, в случай че в Съединени американски щати бъде утвърден Биткойн ETF. Той допуска, че това би могло да донесе по-голяма ликвидност на пазарите на Биткойн и евентуално да докара до изместване на комерсиалната активност от фючърсните артикули на BTC.

Перспективата на Панигирцоглу се разграничава от огромните упования, свързани с утвърждението на Биткойн ETF в Съединени американски щати.

Главният изпълнителен шеф на BlackRock, Лари Финк, изрази своето мнение по време на изявление на 6 юли, заявявайки, че вложителите могат да се извърнат към Биткойн като хедж против инфлацията и обезценяването на фиатните валути.

Финк акцентира, че Биткойн е интернационален актив, който не е привързан с съответна валута, което го прави различен актив, който хората могат да обмислят.

Успехът на BlackRock в основаването на ETF-и породи оптимизъм, че опитът им да пуснат ETF за Биткойн също може да успее. Данните на Ерик Балчунас и Джеймс Сейфарт от Bloomberg Intelligence сочат, че единствено един от 550-те фонда, подадени от BlackRock, е бил отритнат досега.

След заявката на BlackRock други компании като Invesco, Fidelity, WisdomTree и ARK Invest също подадоха заявки или повторни заявки в Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC).

Все отново си коства да се означи, че SEC към този момент е отхвърляла няколко заявки за Биткойн ETF.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР