Според доклад на експертите от Центъра за контрол и превенция

...
Според доклад на експертите от Центъра за контрол и превенция
Коментари Харесай

В САЩ откриха нови смъртоносни бактерии, устойчиви на антибиотици

Според отчет на специалистите от Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) в Съединените щати през м.г. са били открити 221 нови случаи на инфекции, породени от бактерии, устойчиви на всички или множеството от антибиотиците. Статията е оповестена в списанието Vital Signs.

Според отчета най-малко един от 10 души, които не са имали признаци на заболяването, са се оказали носители на най-малко една суперинфекция в лечебни заведения, където са открити антибиотично устойчиви микроорганизми.

Тези микроби имат гени за имунитет за медикаменти, които могат да бъдат излъчени на други бактерии. По този метод здравите хора могат да бъдат скрити преносители на смъртоносни заболявания.

Първият заместник-директор на CDC Ан Шукет, представена от USA today изясни: " Необходимо е да се положат спомагателни старания и ние би трябвало да действаме по-бързо и по-рано. "

Според нея всяка четвърта проба, ориентирана към анализиране на бактериите, съдържа специфични гени, които разрешават на микроорганизмите да популяризират резистентност към други бактерии. При всеки десети случай хората, инфектирани с тези бактерии, популяризират инфекцията измежду здрави хора в лечебни заведения.

В оповестения отчет се предлага чиновници на лечебни заведения да организират бърз разбор на микроорганизми, в който се подозира устойчивост към антибиотици. В допълнение, специалистите на CDC пишат, би трябвало да се дефинират тези, които може да бъдат носители на суперинфекция, и да се следи за пациенти, които са били трансферирани в други лечебни заведения./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР