Според доклад на CNBC биткойнът може да достигне рекордно високи

...
Според доклад на CNBC биткойнът може да достигне рекордно високи
Коментари Харесай

Прогнозите са, че Bitcoin ще надхвърли 100 000 долара тази година

Според отчет на CNBC биткойнът може да доближи рекордно високи стойности през тази година, откакто Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) утвърди първия по рода си борсово търгуван фонд за биткойн.

ETF разрешават на повече вложители на дребно да имат Биткойн непряко посредством акция, търгувана на фондова борса. SEC утвърди промени в разпоредбите, позволяващи основаването на ETF, само че съобщи, че този ход " по никакъв метод не би трябвало да алармира за готовността на Комисията да утвърди стандарти за листване на скъпи бумаги за криптоактиви ". Няколко специалисти по криптовалути потвърдиха пред CNBC тази седмица, че този ход ще диверсифицира кръга от вложители, които могат да получат експозиция към криптовалута.

" Мисля, че това е в действителност огромен пробив за биткойна като дигитален актив, това е доста по-широка история за цифровата благосъстоятелност като цяло ", съобщи пред медията създателят на SkyBridge Capital Антъни Скарамучи. " Мисля, че Биткойн евентуално ще види своя исторически връх в края на годината и евентуално ще премине през него до края на годината. "

Скарамучи продължи с думите: " Възможно ли е биткойнът да доближи 100 000 $, което е повече или малко повече от два пъти през идната година? Вярвам в това. " Той обаче означи, че " до момента съм бъркал толкоз доста пъти ".

Според специалистите идващото понижаване на биткойна на половина (половинчатото стартиране на биткойни в обращение понижава на половина скоростта, с която се пускат нови биткойни) - механизъм за ограничение на предлагането, който се организира на всеки четири години и който е плануван за края на април, може да бъде различен източник на растеж на цената. Според Тим Дрейпър, създател на Draper Associates, намаляването на половина след няколко месеца може да подтиква цената на Биткойн да доближи 250 000 $ до юли.

Криптоиндустрията претърпя голям брой кавги в последно време, като се стартира от срутва на криптоборсата FTX през ноември 2022 година Това сложи бранша под натоварен надзор от страна на американските законодатели и докара до осъждането на някогашния основен изпълнителен шеф на FTX Сам Банкман-Фрид.

През ноември 2023 година друга огромна криптоборса, Binance, беше санкционирана с 4,3 милиарда $ за разнообразни нарушавания, вариращи от пране на пари до банкови измами.

Въпреки това през 2023 година цената на Биткойн се усили повече от два пъти, като цената на токена се повиши с към 152%. Други цифрови валути също означиха растеж на цените. В петък Биткойн се търгуваше на цена от над 44 000 $ за монета, откакто тази седмица за малко надвиши 49 000 $ - равнище, което не е виждано от декември 2021 година

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР