Според доклад на британското разузнаванеКамерън на първа задгранична визита в

...
Според доклад на британското разузнаванеКамерън на първа задгранична визита в
Коментари Харесай

Руските войски напредват в битката за Авдеевка

Според отчет на английското разузнаване
Камерън на първа задгранична аудиенция в Киев

Руските войски напредват в борбата за източния украински град Авдеевка - това заяви през днешния ден английското министерство на защитата във всекидневната си разследваща сводка, оповестена в обществената платформа “Х ”.

“Най-вероятно съветските сили са напреднали до подстъпите на следения от Украйна коксохимически цех в Авдеевка ”, се споделя в сводката. Обширният индустриален комплекс, в който се създават коксови въглища и разнородни химикали, е основна стратегическа позиция в северната част на града, откъдето минава значим основен път.

“Ако съветските войски съумеят да завладяват завода, това ще затрудни доставките за украинската войска ”, отбелязва английското военно разузнаване. И добавя: “От друга страна промишленото оборудване обезпечава на Украйна отбранително преимущество на локална почва и е допустимо Русия да претърпи обилни загуби на военнослужещи, в случай че опита да предприеме нахлуване против завода ”.

Заключенията на ведомството бяха оповестени в деня, в който новият английски външен министър Дейвид Камерън направи първата си аудиенция в чужбина - в Киев, която, както той уточни, има за цел да подчертае поддръжката на Англия за Украйна.

“С наличието си тук желая да кажа, че ще продължим да ви оказваме морална поддръжка, дипломатическа поддръжка, само че на първо място военна поддръжка, освен тази и идната година, само че колкото дълго е належащо ”, сподели Камерън пред президента Володимир Зеленски.

Той от своя страна благодари на госта си за жеста, само че уточни, че спорът в Близкия изток отклонява международното внимание от войната в Украйна, която към този момент продължава 21 месеца, а краят є не се вижда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР