Според добре запознати с производството на оръжия в ЕС, недостигът

...
Според добре запознати с производството на оръжия в ЕС, недостигът
Коментари Харесай

”Файненшъл таймс”: Европейската отбранителна промишленост може да не изпълни очакваните поръчки за Украйна

Според добре осведомени с производството на оръжия в Европейски Съюз, дефицитът на барут, пластични експлозиви и тротил, може да забави плануваното увеличение на производството на снаряди до три години.

 

Това значи, написа „ Файненшъл таймс “, че европейската отбранителна индустрия може да не е в положение да извърши предстоящите поръчки на Европейски Съюз за Украйна. Вестникът цитира немски чиновник, който декларира, че „ фундаменталният въпрос е, че промишлеността не е в добра форма за огромно военно произвеждане “.

 

„ Файненшъл таймс “ напомня, че Европа е дала обещание да попълни запасите от оръжия на Киев и да форсира доставките на 155-милиметрови артилерийски снаряди с финансова инжекция.

 

Украйна от дълго време приканва за повече оръжия, с цел да укрепи защитата си против Русия, наблягайки какъв брой значими са снарядите в борбата на безсилие, тъй като хиляди се изстрелват всеки ден и от двете страни.

 

Днес се чака няколко страни от Европейски Съюз да подпишат взаимен пакт за набирането на 155-милиметровите артилерийски снаряди за Украйна.

 

Високопоставен представител на Европейски Съюз съобщи предходната седмица, че се чака множеството от 27-те страни-членки да сложат подписа си под съглашението, само че има и такива, които към момента изследват предлагането.

 

Иначе проектът планува първите поръчки за такива снаряди да могат да бъдат направени до края на май.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР