Според детския психолог Михаил Михайлов, пандемията е довела не само

...
Според детския психолог Михаил Михайлов, пандемията е довела не само
Коментари Харесай

Пандемията доведе до нов феномен - деца, които отказват да се върнат в училище

Според детския психолог Михаил Михайлов, пандемията е довела освен до загуба на мотивация за учене измежду децата, само че и до нов феномен - възпитаници, които отхвърлят да се върнат присъствено на учебно заведение. Експертът разяснява за Българска телеграфна агенция, че обстановката към пандемията с Covid-19 не е предизвикала повече душевен недоволства измежду децата и младежите, само че е породила нов вид проблеми в тези възрасти.

Учениците в предюношеска и юношеска възраст са идвали в психическите кабинети най-вече по два мотива, свързани с пандемичната конюнктура - загуба на мотивация и отвод да се върнат в учебно заведение, сподели Михайлов.

Въпреки че наближава края на образователната година и всички бизнеси бяха отворени, част от учениците от гимназиален и прогимназиален стадий не престават да учат отдалечено.

Проблемът обвързван със загубата на мотивацияза учене е засегнал даже възпитаници, които постоянно са имали позитивно отношение към учебното заведение и към ученето, разяснява психологътМихаил Михайлов.

По думите му това се дължи на събитието, че учебната среда не е единствено място за асимилиране на познания, само че и пространство, в което значително се развива обществения живот на децата. Там те построяват връзка със своите връстници, с формалните престижи, каквито са учителите, с институциите, каквото е учебното заведение. Там се построяват другарства, любовни връзки, построява се идентичността, самооценката и т.н.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР