Според депутата от ПП-ДБ от коалицията са направили максималното Държим

...
Според депутата от ПП-ДБ от коалицията са направили максималното Държим
Коментари Харесай

Божанков: Държим вратата отворена, Борисов да реши дали да мине през нея

Според депутата от ПП-ДБ от обединението са създали оптималното
„ Държим вратата отворена. Дали Борисов в действителност има желание да мине през тази врата или не, е въпрос, на който аз не мога да отговоря. Ние направихме повече от оптималното “.

Това съобщи пред Нова ТВ депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

Той уточни, че е дадена стратегия и кабинет и картите са сложени на масата.

„ Решението ни е ясно. Има риск зад европейското лице на Мария Габриел да се разиграе остарелият български спектакъл. Но тъй като обстановката го изисква, сътрудниците споделиха, във вторник ще се проведат тези събрания на груповите органи, името на Мария Габриел го одобряваме като положителен знак, защото целите, за които и ние се борим са „ Шенген “, „ Еврозона “. Несъмнено европейски политик, има нужните знания и опит, с цел да работи за тях. Борисов като нищо ще направи коалиция с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, каквото болшинство, апропо, има от дълго време. Написаха си Изборния кодекс, завоюваха си изборите, да си ръководят дружно “, добави депутатът.

Според него отиването на нови избори е сюжет, който не взема решение нищо, само че задълбочава казуса. Правителство на ГЕРБ и Движение за права и свободи не е нещо, за което двете обединения в обединението мечтаят, счита още националният представител, само че акцентира, че от обединението са деликатни.

„ В тази обстановка не е значимо кой застава начело, отпред на държавното управление, а кой крепи и застава зад това държавно управление. Защото, в случай че влизаме в Еврозоната с поддръжката на Българска социалистическа партия, които желаят бюджет с огромен недостиг и намерено поддържат референдума против еврото, това е малко необичайно. Ако външно-политическият приоритет на България е подсилване на нашето участие в НАТО и Европа, само че в това болшинство Българска социалистическа партия има основна роля в износа на оръжия в идната доста значима година за войната в Украйна, това слага различен въпрос. Ако Борисов мисли да постави едно европейско лице, а откъм гърба да подреди остарялата скица с ГЕРБ и Движение за права и свободи, „ Продължаваме Промяната “ и „ Демократична България “ да са какво? Декор, индулгенция някаква “, пита Божанков.

„ По-голямото зло са нови избори и кабинет „ ГЕРБ-ДПС-БСП “. Отговори ще има във вторник след срещата на органите и групово решение. Смятам, че Борисов, в случай че води България към нови избори, да си го каже напряко. Ако търси коалиция с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, да си го каже напряко. Ако мисли, че той ще направи коалиция с тях, в случай че за външно-политически решения ще работи с нас, а по други – с тях, това няма да стане. Ние сме спокойни и с ролята на съпротива “, уточни Божанков и добави, че съгласно него най-хубавият вид е едно самобитно служебно държавно управление на Народното събрание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР