Според данните, забавянето на китайската икономика е започнало в началото

...
Според данните, забавянето на китайската икономика е започнало в началото
Коментари Харесай

Много Лоши Новини За Всички, Спомнете Си 2008! Задава Се Тежка Икономическа Криза! Бедата Ще Ни Връхлети Само След

Според данните, забавянето на китайската стопанска система е почнало при започване на 2017 година, когато кредитният подтик сензитивно е измършавял, основно заради ограничение на държавните вложения в стопанската система на страната. Най-уязвимият бранш на китайската стопанска система е пазарът на недвижими парцели. За последните две години цените на парцелите в страната зависят 3/4 от наличните заеми, а тъкмо те към този момент понижават.

Еврозоната също съставлява проблем, проучват финансови специалисти. Те цитират данни на Европейската комисия и Markit, които ясно демонстрират зависимостта на еврозоната от износа, до момента в който потребителското търсене остава ниско. Прогнозата на Световната банка сочи, че световната стопанска система ще записва стопански растеж от 3.1% през 2018 година, след което ще се забави- 3% през 2019 и 2.9% през 2020 година.

Трябва да се означи обаче, че все още оптимистите и песимистите в прогнозата за развиването на международната стопанска система през идващите две години са съвсем наедно. Така че може и да се разминем с нова международна икономическа рецесия.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР