Според данните за първото полугодие на 2022 г. броят на

...
Според данните за първото полугодие на 2022 г. броят на
Коментари Харесай

Съседите издават по-малко „златни визи“

Според данните за първото полугодие на 2022 година броят на притежателите на гръцки капиталови позволения за престояване за първи път е намалял с 544 души. Притежателите на златни визи в страната през януари са били 9619. В края на юни те към този момент са 9075, сочат данните на Министерството на миграцията. Това е първият спад от стартирането на капиталовата стратегия в средата на 2014 година В същото време през 2021 година са издадени 1035 нови лиценза, което е с 10,3% повече от 2020 година

Според специалисти на пазара на недвижими парцели някои от първите участници в капиталовата стратегия са избрали да не възобновяват разрешението за престой след приключване на петгодишния му период. Някои от тях са избрали позволение за престояване в други страни, а други взеха решение, че е пристигнало време да продадат парцелите си.

„ Няколко задгранични вложители, които навлязоха на гръцкия пазар на недвижими парцели през 2017 и 2018 година, в този момент избраха да продадат своите парцели, с цел да се възползват от финансовите облаги, които са получили. В някои случаи, когато търсенето е огромно, недвижимите парцели носят обилни облаги “, споделя Александрос Рисвас, началник на адвокатската адвокатска фирма Risvas and Partners. Така да вземем за пример, турски вложител, който закупи парцел в Колонаки през 2017 година за 260 000 EUR, неотдавна го продаде на съвсем двойна цена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР