Според данните, събрани в хода на изследванията, дело на специалисти

...
Според данните, събрани в хода на изследванията, дело на специалисти
Коментари Харесай

Хората с този цвят на очите мислят по-бързо и пият по-малко

Според данните, събрани в хода на проучванията, дело на експерти от университета в Питсбърг, бяха разкрити нови удивителни качества на хората с кафяви очи, осведоми Дарик.

Проучването потвърди, че дамите с кафяви очи имат по-ниска толерантност на болежка спрямо дамите със сини, пъстри или зелени очи. Поради тази причина те страдат повече по време на раждането.

Според същото изследване светлооките дами са по-малко склонни към безпокойствие и меланхолия - след раждането на децата те са по-малко склонни да се тормозят и изнервят, а също по този начин имат и по-малко пристъпи на паник офанзиви и отрицателни мисли.

Друга невероятна характерност на хората с кафяви очи е, че те мислят няколко пъти по-бързо от останалите - това е открито от откриватели от Университета в Единбург във Англия. В огромен опит се оказало, че студентите с тъмни очи са по-добри при прекосяване на проби и осъществяване на задания, които изискват бързо намиране на правилни отговори. В същото време хората със светли очи са по-добри стратези - тяхното мислене регистрира по-добре вероятните последици на моментните решения в бъдеще.

В допълнение, хората с кафяви очи по-рядко са склонни да развият алкохолна или наркотична взаимозависимост. Според данни, оповестени от изследователския портал „ ResearchGate”, светлооките хора и от двата пола пият доста повече алкохол.

Според учените хората със сини или зелени очи са по-малко чувствителни към въздействието на алкохола и за това се нуждаят от по-големи количества, с цел да се опиянят.

Същото проучване е потвърдило, че хората с кафяви очи са по-малко склонни да развият рак. Експертите декларират, че колкото по-светли са очите ви, толкоз по-чувствителни сте към въздействието на нездравословната ултравиолетова радиация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР