Според данните от проведено в края на ноември стандартизирано телефонно

...
Според данните от проведено в края на ноември стандартизирано телефонно
Коментари Харесай

Барометър: ГЕРБ с близо 8% пред БСП, Слави Трифонов остава извън парламента

Според данните от извършено в края на ноември стандартизирано телефонно изявление на "Барометър България " ГЕРБ остава водеща политическа мощ у нас с близо 8% преднина пред Българска социалистическа партия. Активната политика на Вътрешна македонска революционна организация при ветото против Република Северна Македония затвърждава позициите им и трансформира Патриотите в главен конкурент на Движение за права и свободи за трета политическа мощ, показват от социологическата организация.

В края на ноември и на ръба на затягащи се противоепидемични ограничения утвърждението към ГЕРБ не търпи забележителна динамичност и партията остава водеща политическа мощ (20,1%). Българска социалистическа партия остават на второ място с 12,5%, като разчитат на поддръжката най-вече на твърдия си електорат, а опитите им да блокират работата на Народното събрание и приемането на бюджета за идната година, като не влизат в пленарната зала, не им печели утвърждение и не притегля нови гласоподаватели. Не им оказва помощ и гневната им опозиция против отдалечената работа на депутатите и гласуването на закони от Народното събрание по електронен път при изискване, че неведнъж са заявявали поддръжката си за електронно гласоподаване при осъществяване на избори, означават от "Барометър България ".

Движение за права и свободи събират 7,9% със своя обичаен електорат. Твърдата и ясна позиция за отстояване на българщината в Македония укрепи позициите на Вътрешна македонска революционна организация. Освен обичайно твърдото си изборно ядро Патриотите получават и поддръжката на периферни гласоподаватели и по този метод стават конкурент на Движение за права и свободи за третото място. Заявка да гласоподават за Оперативна програма дават 7,6% от гласоподавателите. Да не забравяме, че на президентските избори за ръководителя на партията Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността гласоподаваха 15% или към 600 000 гласоподаватели. Партията на Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в "Има подобен народ " задържа равнищата си на утвърждение без смяна, същото се отнася и за Демократична България, които остават в границите на твърдия си електорат от десни гласоподаватели от огромни градове. 30,9% декларират, че няма да гласоподават, а 9,1% от интервюираните се двоумят, разясняват още от социологическата организация.



Характеристики

Период на осъществяване на проучването: 24-29.11.2020 година

Методология: Количествено изследване

Представителност: популацията на България с изборни права

Обем на извадката: 847 души на възраст над 18 година

Методика: Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол

Метод: Телефонно изявление

Финансиране: Собствено



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР