Според данните от американско проучване нараства смъртността от рак на

...
Според данните от американско проучване нараства смъртността от рак на
Коментари Харесай

Ракът на дебелото черво се подмладява – защо?


Според

данните от американско изследване нараства смъртността от рак на дебелото черво измежду хората на възраст към 50 години. Това е причина след прекосяване на тази възрастова граница да се предлагат профилактични прегледи за следене положението на правото и дебелото черво.

Въпросното изследване обаче демонстрира още една наклонност – рак на дебелото черво през днешния ден развиват и от ден на ден хора под 50-годишна възраст. Падането на възрастовата граница за развиване на болестта е обезпокоителен проблем, имайки поради, че в по-млада възраст доста малко хора се подлагат на профилактични прегледи . Това е причина диагностицираният при по-младата възрастова група рак на дебелото черво постоянно да е в прекомерно напреднал етап.

Възрастовата граница за развиване на рак на дебелото черво – статистически данни

Споменатото нагоре американско изследване обгръща формалната статистика за смъртността от рак на дебелото черво в Съединени американски щати в интервала 1970-2014г. Установено е, че до 2004г. те прогресивно е намалявала измежду възрастовата група 25-54 години. След този интервал смъртността стартира да нараства с към 1% годишно. Днес от рак на дебелото черво умират приблизително 4.3 на 100 хиляди души. Интересно е да се означи, че болестта е по-разпространено измежду бялата раса. Тези данни слагат на дневен ред въпроса за аргументите за развиване на болестта .

Макар и широкомащабни, изследванията от този вид рядко дават пълноценна информация за съответните аргументи за следените резултати. Затова аргументите за „ подмладяването” на рака на дебелото черво занапред ще се обясняват. Повечето експерти асоциират развиването на болестта основно със затлъстяването и показват, че болшинството от диагностицираните с този вид раково заболяване имат и проблеми с тежестта.

Свързани публикации.. Изкуствен разсъдък открива рак за 1 сек. 0 Съвети за хранене при пациенти с рак на дебелото черво 0 Проследяване на рак на дебелото черво без интервенции 0

Успокоителните данни

Учените, провели изследването, са безапелационни, че въпреки и да зачестяват, случаите на рак на дебелото черво измежду младежи към момента са здравна необичайност. Вместо да тормозят хората под 50-годишна възраст резултатите от изследването би трябвало да затвърдят потребността от превантивни здравни грижи .

Затова експертите насочват хората в зрелост към здравословен метод на живот и навременна реакция при първи признаци на проблем с дебелото черво. С нараснало внимание към тях следва да се отнасят хората, фамилно предразположени към развиване на рак на дебелото черво. Специалистите показват, че болестта е лечимо в случаите, когато е диагностицирано в точния момент.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР