Според данните на СЗО над 97 процента от българите са

...
Според данните на СЗО над 97 процента от българите са
Коментари Харесай

Граждани учредиха национално обединение Дишай, България

Според данните на СЗО над 97 % от българите са изложени на резултатите на нечистия въздух

Представители на цивилен сдружения учредиха национално обединяване за чист въздух "Дишай, България ". Целта е да се работи за по-ефективно адресиране на един от най-сериозните екологични и здравни проблеми на България, оповестяват от Екологично съдружие "За Земята ".

Обединението ще помогне да се координират напъните на неправителствения бранш в региона на ограниченията за възстановяване качеството на въздуха. Ще се работи и за повишение експертизата и успеваемостта на дейностите и поддръжката на локалните общности в напъните им за реализиране на по-чиста и здравословна среда на живот по места и в страната като цяло, разясняват учредителите на "Дишай, България ".

"Наличието на обединяване ще спомогне и за разпространение на национално равнище на многото, постоянно фрапиращи проблеми на локалните общности ", показват от "За Земята ". Специалистите напомнят, че съгласно данните на Световната здравна организация над 97 % от българите са изложени на резултатите на нечистия въздух, било то от промишленост, превоз, битово отопление или различен вид изгаряне.

Учредяващите организации са от 10 града - София, Пловдив, Русе, Девня, Благоевград, Велико Търново, Димитровград, Перник, Павликени, Сухиндол.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР