Според данните на МВР, освен несъобразена скорост, причини за катастрофите

...
Според данните на МВР, освен несъобразена скорост, причини за катастрофите
Коментари Харесай

Над 200 души са загинали от началото на годината по пътищата у нас

Според данните на Министерство на вътрешните работи, с изключение на несъобразена скорост, аргументи за злополуките са неправилни маневри и неспазена отдалеченост.
 

Над 200 души са починали от началото на годината по пътищата и това е много обезпокоително, счита Димитър Илиев от  Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

Причините за това са несъобразената скорост, разпръскване на водачите, използването на опиати и алкохол и не на последно място - пренебрегването на коланите, изключително на задната седалка, уточни той, представен от Българска телеграфна агенция.

Подценяването на коланите на задната седалка при удар постоянно води до изхвърчане на пасажера от колата. Има доста такива произшествия, уточни Илиев.

От Министерство на вътрешните работи регистрират понижаване на броя на жертвите по пътищата. За сметка на това от началото на войната в Украйна трафикът на камиони се е нараснал фрапантно, изясни Слави Лазов от " Пътна полиция ". По думите му това главно проличава по пренатоварените автомагистрали и пътищата към курортите.

По мотив Националния ден на сигурността на придвижването по пътищата редица институции вършат демонстрации по тематиката. Пред храм-паметника “Св. Ал. Невски ” са ситуирани редица симулатори, които демонстрират какви са рисковете от неизползване на колани, детски столчета или при катурване на автомобил по време на злополука.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР