Според данните на глобалния анализатор JATO Dynamics, модел на Peugeot

...
Според данните на глобалния анализатор JATO Dynamics, модел на Peugeot
Коментари Харесай

Peugeot отново стана номер 1 по продажби в Европа

Според данните на световния анализатор JATO Dynamics, модел на Peugeot е най-продаваната кола на Стария континент за първите два месеца от годината. Става дума за новото 208, което изпреварва по продажби обичайния водач VW Golf, както и новия японски шлагер измежду субкомпактните коли Toyota Yaris.

Втората любопитна вест, обвързвана с френската марка и продажбите на нови коли в Европа е възходящата позиция в класацията за кросоувъра 2008. Новата генерация на 2008 реализира отлични резултати и е на трето място от началото на годината, и на четвърто за месеца с 64% растеж спрямо 2020 година, при общ спад на пазара от 21%. Другите два водача в сегмента на субкомпактните кросоувъри, които са по петите на 2008 са Volkswagen T-Roc и Renault Captur.

Единствените марки, които са съумели да покачат резултата си като цяло по отношение на аналогичния интервал от предходната година са Tesla, Volvo, Suzuki и Smart. Що се отнася до електрическите автомобили, там водач по продажбе в Европа от началото на годината е Tesla Model 3, следвана от VW ID.3 и Renault Zoe.

Данните на аналитичната компания JATO включват всички съществени европейски пазари плюс Швейцария, Норвегия и Англия, само че не включват България. От Jato означават още, че измежду последните шлагери на пазарите в Европейски Съюз са Citroen, който записва 2 805 бройки за новия си C4 и Cupra с 2 582 бройки на Formentor.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР