Според данните на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) в Украйна

...
Според данните на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) в Украйна
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Милиони украинци гладуват

Според данните на Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) в Украйна гладуват близо 10 милиона души, което съставлява най-малко една четвърт от популацията на страната, предава EA Daily, написа организация „ Фокус “.

Според резултатите от проучванията на фонда този индикатор в количествено изражение е най-лошият измежду всички европейски страни.

Смята се, че 9,8 милиона души изпитват дефицит на храна в Украйна. От тях 1,1 милиона души изпитват изострен дефицит на храна (т.е. глад), съгласно УНИЦЕФ, което е с 200 000 повече спрямо последната оценка на фонда.

Причините за тежкото състояние на тези хора са стопански - те са принудени да пропущат хранения заради липса на пари. Останалите 8,7 милиона души са класифицирани като такива, които не пропущат хранене, само че са принудени да понижат приема на храна.

Слабата разтуха за украинците е, че съгласно този печален индикатор страната им не е новобранец, в случай че го преглеждаме от позиция на % от общото население.

При този метод най-лошата обстановка измежду европейските страни е в Албания. Там 46,5% от популацията е недохранено. Следва Молдова - 31,7% от популацията (1,3 милиона души). В Украйна този проблем визира 22,4% от хората.

Тук обаче има прочут статистически трик. Факт е, че никой в действителност не знае какъв брой хора живеят сега в Украйна.

Според формалното броене, извършено през 2001 година, по това време в страната са живели 41,6 милиона души. Тази цифра към момента се показва в украински източници като публично приета. Тези данни обаче не вдъхват доверие на никого, защото и до през днешния ден жителите на Крим и Донбас се приписват на украинското население.

Миналата година украинското държавно управление пресметна популацията на страната на към 37,3 милиона души. Много специалисти обаче считат тази цифра за прекомерно висока и считат, че действителното население на страната е още по-малко и не надвишава 35 милиона души.

В същото време през последните години обстановката се утежнява бързо вследствие на възходящата миграция на популацията в трудоспособна възраст на фона на свиването на действителния бранш на стопанската система. Въз основа на тези данни най-малко 28% от хората, живеещи в Украйна, са гладни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР